Корман Исмаилов: Неждет Мензир за мен беше като втори баща

OFFNews 29 ноември 2014 в 10:49 8864 7

Депутатът от Реформаторския блок Корман Исмаилов обясни пред Нова ТВ каква е връзката му с Неждет Мензир, бивш директор на полицията на Истанбул и бивш министър на транспорта на Турция.

Вчера Валери Симеонов от Патриотичния фронт заяви, че задачата на Орхан Исмаилов е да разбие военното разузнаване и трябва да се провери има ли връзка между Корман Якубов Исмаилов и лицето Неждет Мензир, защото двамата са имали фирмени отношения през 2005 година.

„Неждет Мензир за мен беше като втори баща. Аз загубих на 7 години баща си, животът ме срещна с този човек, който е роден в Ардино. Аз познавам цялото му семейство, всичките му приятели. Няма в Турция човек, който да е на над 35 години и да не знае кой е Мензир. Той и в България е изключително познат”, обясни Корман Исмаилов.

„Аз се запознах с него, когато той дойде в България като консултант на голяма инфраструктурна компания, която реализира строежа на централата в Гълъбово. Това беше преди да започна да се занимавам с политика. Той ме свърза с един негов приятел и направихме съвместно дружество за производство на стъклопакети”, разказа още депутатът.

„Привнасянето на идеология, на символи, някои от които са свързани с една от най-големите заплахи на съвремието ни като терористичната организация „Ислямска държава” показва, че в България може да има почва за подобни влияния. Притеснява ме, че има слоеве и групи в българското общество, които са податливи и могат да бъдат обект на такова влияние, на крайна религиозна интерпретация", категоричен бе Исмаилов.

"С бежанските потоци и с това, което се случи в Сарафово е ясно, че не сме защитени достатъчно, затова мерките в тази посока трябва да бъдат на всички нива. Притеснително е, че в България навлизат форми на нетрадиционно разбиране и живеене на религията и исляма”, заяви депутатът от Реформаторския блок



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови