Когато търсите решение на проблем, мислете за всеки човек, каза Донев на министрите си

Кирил Петков официално предаде властта в МС. Служебният премиер посочи, че приоритет трябва да са цената на природния газ, блокираните ремонти и протестът на пътностроителните фирми

Ружа Райчева Последна промяна на 02 август 2022 в 14:10 2537 2

Гълъб Донев и Кирил Петков

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Гълъб Донев и Кирил Петков

Премиерът в оставка Кирил Петков официално предаде властта на новоназначения от президента Радев служебен министър-председател Гълъб Донев в Министерскиq съвет.

От името на досегашното правителство Петков заяви, че няма условия на апокалипсис в България, няма заложени мини, клопки, подводни камъни, които да отклоняват вниманието на новия служебен кабинет от подготовката на честни предсрочни избори.

Бившият вече премиер заяви, че в изминалите седмици неговото правителството е успяло да изгради много стабилна основа въпреки трудната обстановка. По думите на Петков кабинетът му се е погрижил хората да не усетят ръста на цените на тока, както и е сложил таван на цените на тока за бизнеса.

"След 12 години застой само за седем месеца направихме истинска газова диверсификация, което ще ви помогне да се справите с ефекта от войната. Още в края на септември заради газовата връзка с Гърция ще има намаление на цените", заяви Кирил Петков.

Той посочи, че правителството завещава на служебния кабинет излишък от 1,5 млрд. лева в държавния бюджет и 8,5 млрд. лева в държавната хазна.

Кирил Петков изрази надежда новият служебен кабинет да продължи по пътя на борбата с корупцията и с липсата на справедлива съдебна система, заради които "през последните години милиарди левове бяха отнети от българите и отидоха при малцината избрани". Той пожела на новия кабинет кураж, смелост и успех.

Новият служебен премиер Гълъб Донев изтъкна, че положената преди час клетва, която гласи, че министрите ще спазват Конституцията и законите на страната, вече е в сила. Той пожела на новия си политически кабинет смелост, характер и мъдрост и изрази надежда, че министрите ще отстояват българския интерес с всеки свой подпис.

"Когато търсите решение на съществуващ проблем, мислете за всеки човек, който трябва да се справи с него и ще разчита на съдействие от държавата. Държавата сме всъщност самите ние. Очаквам от всеки от вас работа на 100% и умни решения с мисъл за всеки български гражданин, съобразени със законите", каза Гълъб Донев на министрите си.

Според него предстоят месеци, в които политическите страсти ще са нажежени и в тази ситуация на служебното правителство се пада задачата да възстанови добрия тон и продуктивния диалог в обществените отношения.

Донев обяви, че сега предстои служебният кабинет да се запознае в детайли "с успехите, които наследява". Служебният премиер посочи, че основен приоритет трябва да са цената на природния газ, блокираните ремонти и протестът на пътностроителните фирми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

120

2

Krasimir T.Georgiev

02.08 2022 в 16:20

ПростоКиро се погрижил, хората да не усетят цените на тока?
Но призводителите се натовариха яко. Всички хранителни стоки поскъпнаха с 30-40% и повече, а олиото повече от 2 пъти. Добре, че го изринаха този лъжец непоносим. Цял ден се показва по телевизиите да се хвали. Сякаш не той е изгоненият от властта, а новите управляващи.
Контрапункт на ПростоК е новият Премиер - сериозен, фокусиран върху проблемите на страната и хората. Без самохвалство и празни обещания. Сериозен и авторитетен. Дано да успее!