Радев към новия кабинет: Ваш първи приоритет е да не допуснете страната да влиза в конфликт (видео, снимки)

Президентът поръча на Кабинет №100 да каже истината за АМ "Хемус" и да напише законите по Плана за възстановяване

Ружа Райчева 02 август 2022 в 11:58 6989 8

Церемония по назначаването на служебния кабинет

Снимка БГНЕС

Президентът Румен Радев назначи служебно правителство от днес, 2 август 2022 г. Държавният глава представи задачите и приоритетите на служебното правителство на церемония в Гербовата зала в президентската институция.

Президентът Румен Радев представи в 12 ч. днес задачите и приоритетите на служебното правителство на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

"Това е четвъртото служебно правителство, което назначавам. На Вас се пада отговорността да се справите с предизвикателствата. Предстои тежък период и зима. Заварвате енергийна криза, разпадаща се пътна мрежа, засилващи се протести на различни организации, липса на подготвени закони по Плана за възстановяване и устойчивост. В непосредствена близост до България бушува война. Напрежението на Балканите расте. Рискът войната да обхване нови територии е реален и ваш първи приоритет е да не допускате страната ни да влиза в конфликт. Ваша работа е да повишите нивото на нашите военни сили. Пряко следствие на войната е и глобалната енергийна криза. Служебният кабинет и следващите правителства трябва да работят за сигурност на доставките и цена на енергоносителите и да поставят в центъра интересите на потребителите", обърна се Радев към новия служебен кабинет, който е номер 100 в българската история.

Какво трябва да свърши Кабинет №100

Друга пагубна последица от войната е продоволствената криза. Обществото ни чака да чуе цялата истина за строителството на АМ Хемус. Нужни са неотложни действия за безопасност по пътищата. Вие трябва да разработите липсващите закони по Плана за възстановяване. Във вашия мандат трябва да се направят решителните стъпки за това България да влезе в Шенген. Разбира се, основна задача на всеки служебен кабинет е организирането на изборите. Предстои ви да управлявате в условията на дълбока криза без действащ парламент, заяви още Румен Радев.

Защо се спира на Гълъб Донев

"Управлението на страната в кризисна ситуация при големи обществени очаквания и нужди изисква компетентност, опит отговорност, самообладание и диалогичност. Затова и моят избор за служебен премиер се спря на Гълъб Донев Той неизменно е бил социален министър и вицепремиер в мои служебни кабинети. Неизменно е демонстрирал отговорност по държавните въпроси", посочи държавният глава.

Служебният премиер: Не губя равновесие от високото и не търся вратичката на закона

„Знам от личен опит, че отговорността към хората и доверието на хората те пазят от загуба на равновесие, независимо колко високо в управленската йерархия се намираш. Не губя равновесие от високото и не търся вратичката на закона. Благодаря Ви за доверието, г-н Президент, че ми поверихте управлението на държавата във време, натежало от кризи. Убедено твърдя, че служебното правителство не е Б отбор в управлението на държавата - това не е моя маркетингова приумица, това отсъжда основният закон. Днес предстои встъпването в длъжност на стотното правителство на България, но няма да имаме 100 дни толеранс. На нас се пада тежката задача да търсим решение на кризите без да разполагаме с работещ парламент. От своя кабинет очаквам: организирането и провеждането на честни избори; възстановяване на доверието между институции които представляват държавата; намиране на изход от всички завещани кризи; сваляне на политическото напрежение; работа по плана за възстановяване и устойчивост“, заяви в първото си обръщение Гълъб Донев.

Гледайте събитието тук:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9347

9

Анализи

02.08 2022 в 21:32

Дано Донев не се окаже като предишното недоразумение Янев.

6386

8

Zlatko

02.08 2022 в 15:48

По време на неговия мандат се случи, да падне първия кабинет, свален с вот на недоверие.
Както си е повярвал, да не се окаже първия пРезидент, който не изкарва мандата си……..

2073

7

Johnny B Goode

02.08 2022 в 15:32

Байдън - враг №1 на пернишката селищна система.

-690

5

nms

02.08 2022 в 14:45

Най-големия предател лъсна пред всички

1730

4

Ivan

02.08 2022 в 14:30

Радев, (не се обръщам нито с г-н, нито с др.!!!) ма изплюй камъчето и ни светни целокупно, като обединител, в какъв конфликт и с кого/кои бихме влезли!! И по какви причини? Ние ли ще провеждаме ограничени военни действия, насочени единствено и само къмо освобождаване на некой народ от фашизъм, македонизъм, педерастия, евроориентираност, липса на любов към Razzija и GaZprom или карлик Вова ще ни организира конфликт по същия повод? Вземи питай парантията у Руското посолство Митрофановна, тя е анджаклама по въпроса, какво точно са ни планирали! За да знаят българските любители на Мордор и лично на Чикатило-Вова Владимирович за кого да гласуват провилно на 2-ри след 2 месеца

12073

3

IvanofRumen

02.08 2022 в 13:29

Рашисткият президент започна да насажда страх. Този ми стана много противен, толкова колкото итн.

2099

2

Mateevk

02.08 2022 в 12:34

Да не допуснем страната да влезе в конфликт, но на каква цена? Всяко нещо си има цена. Готови ли сме да платим каквато и да е цена, за да не влезем в конфликт? И за какъв конфликт става дума тука, защото има голяма разлика между разните видове конфликти?

22548

1

dolivo

02.08 2022 в 12:27

Шенген и евро да вкарат, все файда

 
X

Подкастът на OFFNews