Кирил Добрев и Калоян Паргов не могат да участват в Националния съвет на БСП

OFFNews 08 октомври 2022 в 11:13 1899 0

протест пред БСП

Снимка БТА/Теодора Цанева

Протест пред БСП с искане за оставката на Корнелия Нинова. Весела Лечева, Калоян Паргов, Кирил Добрев, 25 юли 2021

Кирил Добрев и Калоян Паргов не могат да участват в Националния съвет на БСП. 

На свое заседание Общопартийната контролна комисия на левицата е решила, че двамата не могат да участват и да гласуват днес. 

Решението е взето с мнозинство - 17 гласа "за" и 2 "въздържал се".

"В тази страна има закони и решенията на върховните съдилища са задължителни и не подлежат на обжалване, обсъждане, тълкуване или БСП да е над закона, както казва една другарка. Притеснението ми е, че БСП започва да се превръща в секта. В сектанска организация, в която единственото важно нещо е какво ще каже главният шаман, в случая главната шаманка, и няма никакво значение, че БСП все още се води част от европейското политическо семейство и че в държава, която е член на ЕС в 21 век", заяви Калоян Паргов.

"Пет души може да присъстват, но не може да участват в гласуването. Днес най-важното нещо, което трябва да се случи, е насрочването на конгрес и по-бързо да си ходи госпожата", добави Кирил Добрев.

На "Позитано" 20 се провежда Национален съвет, за да обсъди резултатите от парламентарните избори. Ако Националният съвет гласува да бъде свикан Конгрес за анализ на изборните резултати, Нинова най-вероятно ще падне.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови