Quantcast

Касим Дал: Спрете да плашите с Турция, вече и гаргите не ви вярват

Познайте какво ще се случи с помагачите на Митьо Очите - нищо, по-добре да ги съдят в Анкара, пише зам.-председателят на НПСД

OFFNews Последна промяна на 06 август 2018 в 09:34 5195 0

Спрете да плашите гаргите с Турция, защото вече дори те не ви вярват!

Tова съветва зам.-председателят на Народната партия "Свобода и достойнство" Касим Дал националистите у нас в позиция, разпространена до медиите. В нея той се стреми да развенчае митовете за "лошата Турция" и да докаже, че Анкара е наш добър съсед. 

В позицията на Дал се казва: 

- Турция пази границите ни от мигранти!
Само за последните месеци от миналата година близо 59 000 души са задържани от турските гранични и полицейски власти преди да достигнат българската граница. Днес виждаме колко несъстоятелно беше построяването на оградата по границата, но пък несъстоятелното за нас, се оказа печеливш бизнес за тези които седнаха на софрата на властта. Интересно, защо българското правителство не извади една статистика, за ефективността на тази ограда. Нека данъкоплатеца да види, защо вместо тези пари да отидат, за нови детски градини и училища са отишли за спиране на несъществуващите ордите от мигранти по границата ни с Турция. Както казват, когато цифрите говорят…

- Турция ни върна в играта за газа!
След като Русия ни беше зачеркнала от газовата карта, само и единствено настояването на Турция ни върна в играта. Благодарение на настояването на Президента на Турция Реджеб Ердоган, втората линия на газопровода „Турски поток", предназначена за доставка на руски газ до южноевропейските страни през територията на Турция, ще бъде насочена към България. Ех тази лоша, лоша Турция!

- Турция пази нашите исторически Църковни имоти и ги реставрира. Последен ярък пример е реставрацията на Желязната църква в Истанбул на стойност над 8 000 000 €. Да. Над осем милиона евро финансирана само от Турската държава! Ето това е лош съсед!

- Турция дава значителен принос към българската икономика!
Според данни на световната банка, забележете не на БНБ, не на Националната банка на Турция а на Световната банка, между ноември 2016 и ноември 2017 година българските граждани живеещи и работещи в чужбина са изпратили в България общо 1 666 000 000 $! От тях 813 млн. $ са от Турция, близо половината. На второ място са живеещите и работещи в Испания със скромните 193 млн. $. Разбира се тук не включваме помощта за българските домакинства които пазаруват в пограничните райони на Турция всякакви стоки за бита, на многократно занижени цени, както и помощта за българските общини от изселниците които редовно плащат данъците на имотите си в България.

- Турция години наред издържа финансово Главно мюфтийство!
Турция издържа от години Мюсюлманското изповедание в България, благодарение на което съмнителни фондации от цял свят целящи радикализирането на българските мюсюлмани не бяха допуснати.
Така Можем да продължим още мноого дълго, но ........

Касим Дал коментира и задържането на групата на Митьо Очите, като подчертава, че арестът в Истанбул е светкавичен, 

Още във вечерните часове, съратниците на „Очите“ от БСП, ДПС, и кой знае още от къде, защото имената се пазят в тайна, са предадени на българските власти с административна процедура. Самия „бос“ ще премине през съдебна процедура и само това бави сигурното му връщане в България, където познайте какво ще му се случи? Нищо!

А сега предположете какво ще се случи с помагачите, които вече са върнати в България? Познахте, пак нищо!

Явно за да има справедливост освен да ги задържат в Турция, трябва там да ги съдят, иначе няма шанс да получат справедливо наказание.
Господ да даде на всяка държава такъв „лош“ съсед!
И един призив към така наречените ПаТреоти или Националисти както там се наричат днес: Спрете да плашите гаргите с Турция, защото вече дори те не ви вярват!, завършва Касим Дал. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !