Касим Дал: Пеевски е на трона на ДПС

OFFNews 07 юни 2014 в 19:28 7052 5

Агент Павел просто е назначен, за да носи отговорността; ДПС е корпорация, а неин собственик е Делян Пеевски, който представлява Ахмед Доган.

Това коментира в предаването „120 минути” на bTV зам.-председателят на Народна партия „Свобода и достойство” и някогашен втори човек в движението Касим Дал.

Той отказа да коментира дали има разрив между неуспелия шеф на ДАНС и банкера Цветан Василев, като допълни, че и двамата нямали влияние в ДПС към момента, в който той го напуснал. Според Касим Дал, сегашното партийно ръководство „не се интересува от нищо друго, освен далаверата”.

Той коментира, че гласувалите за евролистата на ДПС са били унижени от поведението на Пеевски през кампанията, което било едно към едно с това на Доган. На въпрос защо „успелият млад човек” бе кандидат за евродепутат, Дал беше лаконичен: „Това е наглост”.

По думите му управляващите не са си направили сметката, че българският народ ще скочи след назначаването на медийния магнат начело на ДАНС. С евролистата на ДПС пък трябвало да се натрие носът на обществото.

Касим Дал посочи, че геополитиката около „Южен поток” може би е станала причина за разлома между БСП и Движението за права и свободи, но „докато не се разберат Америка и Русия, „Южен поток няма да го има”.
По думите на зам.-председателя на НПСД, предсрочните избори се задават „защото няма накъде”.

Той сподели изненадата си от идеята на Сергей Станишев за въвеждане на задължително гласуване: „Не отива на политик с такъв опит така да реагира, да си изпуска нервите”.

Касим Дал поиска да не бъде представян като някогашен приятел на Ахмед Доган. По думите му Сокола нямал приятели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!