Карпов: В Русия знаем, че кирилицата идва от Византия

Последна промяна на 19 юни 2017 в 10:09 15911 22

Снимка бТВ

В Русия знаем, че кирилицата идва от Византия, обяви шахматистът и депутат от руската Дума Анатолий Карпов по повод скандала около изказването на руския президент Владимир Путин, че славянската писменост идва от македонските земи. 

Карпов уточни по бТВ, че границите на държавите са били съвсем различни, когато азбуката е създадена.

Анатолий Карпов е в България по покана на „Атака” и обикаля страната с бившия главен секретар на МВР, а сега национален координатор на партията Светлозар Лазаров.

Карпов уточни, че познава руският президент Владимир Путин, не би определил отношенията им като близки, но го подкрепя.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15065

22

ELPIDA

20.06 2017 в 12:04

Не мойш ме Укачи на въжето ,кукуряк !
Не се отмятай от думите си,не е никак Божествено, ама никак,щото все за Бог говориш !
Не се мъчи да ни сугестираш, че Р.Щайнер ще се обърне в гроба.Ако Кибалион или Майтрея те духнат, ще се озовеш като глухарче със скоростта на светлината в Карлуково.
Майката му не е да слушаш, а да ЧУВАШ !
Край!

1013

21

helleborus

20.06 2017 в 09:17

Точно това е причината българският език да бъде разпространяван, той не е разпространен с методите на инвазията, а като език, позволяващ на него да бъдат записани силни думи, чийто смисъл се разбира както на никой друг език. Затова никой не се е опитвал да ги превежда на собствения си език, понеже силата би намаляла, както и познанието. Било е въпрос на чест за всеки просвещаващ себе си да говори божия език, за да разбира в по-голяма дълбочина божиите тайни. Няма етнос българи, ние сме траки, но български език говорят племена и племена, а онези, като коптите, които не го владеят, все пак го ползват в богослужебната литература. Затова е глупаво българският език да се нарича сръбски, руски, македонски и т.н. Защото е много по-престижно да владееш езика на Бога, от езика на едно племе. Затова е било чест за тези народи да се нарекат славяни, народи на Словото. Византия се бори с това, по имперски причини.

1013

20

helleborus

20.06 2017 в 09:06

ELPIDA, не опира до четене и копиране, но и до анализ и проникване зад манипулациите на летописците. Историята никога не е била възприемана за наука в миналото, а за метод на водене на война. Няма по-мощно оръжие от Словото и съответно клеветата и дезинформацията, това е винаги било добре известно. Няма историческо зло, което да не е извършено на основата на съзнателно изфабрикувана измама - фашизъм, комунизъм, демокрация, кръстоносни войни, преследване на еретици, институционализиране на църквата, империализъм. Не става само да четеш и да вярваш. Бохарската азбука е азбуката на траките. Територията им е била още от праотеца Тир, на юг от Хемус, много преди гърците да пристигнат, езикът е останал в Египет заради тракийските династии. Но той винаги е бил езикът, на който са написани всички свещени книги от сътворението, защото е първият език, божият, има сила в него. Затова и апостолите са записали на бохарски първите послания до църквите, а египетските християни ползват този език.

921

19

panel

20.06 2017 в 00:02

Да се чуди човек, минаха часове, след първия ми коментар, а нещата не са се променили- продължаваме да се броим на българи и небългари и за съжаление ,пишещите на византийска, гръцка, македонска руска азбука са повече.

15065

17

ELPIDA

19.06 2017 в 21:05

@ 8,@ 10 цитати :
"Св.Кирил....За да се представи пред гърците за нова, защото те забраняват старата писменост, са променени някои букви. Всичко е съвсем очевидно."
"Колкото да азбуката, всеки може да напише в гугъл Coptic alphabet и ще излязат многобройни сайтове, небългарски, с очевидно кирилицата. Другото й име е бохарската азбука. Това е писмото на траките. Св. Кирил целенасочено я променя, за да угоди на твоите хора, маха няколко букви, прибавя няколко и променя звученето на няколко, за да ни се позволи да я ползваме."
................................................................................................
Много гот, че ме "светна" за гугълчето:
Коптска азбука
От Уикипедия, свободната енциклопедия

"Коптската азбука е азбука, използвана за записване на коптския език. Тя произлиза от и е изцяло основана на гръцката азбука, но съдържа няколко допълнителни букви за звуковете в коптския, които не съществуват в гръцкия.  "
Така че,КАТО ПРЕПИСВАШ, преписвай вярно,кукуряк!

15065

15

ELPIDA

19.06 2017 в 19:45

@ 8" За да се представи пред гърците за нова, защото те забраняват старата писменост, са променени някои букви. "

Направо туш!

Мога да те оборя с много конкретика, не само по тази тема, но ще ми трябват минимум 20 поста над хиляда знака, минимум...
И не си струва!

15065

13

ELPIDA

19.06 2017 в 19:31

Професоре, съжалявам, че вота ми отново е блокиран.
Много добре изречено... "млади кончета...''