Карантинираните 3 дни преди вота няма как да гласуват

Това, което виждаме като Цветанов сега, е голямо разочарование, обяви Даниела Дариткова

OFFNews 28 януари 2021 в 09:41 2566 0

Снимка Архив

Хората, които бъдат карантинирани три дни преди вота, няма да могат да гласуват. Подвижна урна ще бъде заявявана до този срок, а Районните здравни инспекции ще проверяват дали заявилите желание да пуснат бюлетина в по този начин наистина са инфектирани и под карантина в момента.

Това заяви Даниела Дариткова, шеф на групата на ГЕРБ в парламента, по бТВ. Днес депутатите ще гледат на второ четене промените в закона за извънредното положение, който регламентира правилата за гласуване по време на пандемия. 

И при други ситуации може да се случи нещо в последния момент, което да попречи на човек да гласува, обясни Дариткова. Трите дни са необходими и за да се извадят имената на карантинираните от избирателните списъци, допълна тя. 

Дариткова коментира, и че "това, което виждаме като Цветан Цветанов сега, е голямо разочарование. По думите й бившият втори в ГЕРБ работи в полза на ДПС. Като депутат от смесен район, ще кажа, че с изказванията си той разколебава нашия електорат и втвърдява този на ДПС. Това е много некоректно, заяви Дариткова по повод думите на Цветанов, че ако гласуваш за ГЕРБ, получаваш ДПС

Дариткова, която наследи Цветанов на поста председател на ПГ на ГЕРБ, разказа, че в първите месеци след смяната той й се обаждал с упреци и коментари за нейни участия в медиите, но вече не се чували. 

Той разполагаше с огромна власт в партията, в момента виждам само повод за разочарования, категорична бе тя. 

Ако бъда номинирана, отново ще бъда кандидат за депутат от Смолян, каза още Дариткова. Тя коментира и данните от публикуваното вчера проучване на Тренд, като обяви, че вижда възможност ГЕРБ да бъде отново в коалиция с патриотите след изборите. 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови