Каракачанов за Местан: Ще настъпи българска мина!

OFFNews 26 август 2016 в 12:32 5743 2

Красимир Каракачанов

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов реагира остро срещу "демонстративното", според него, посещение на Лютви Местан при турския премиер Бинали Йълдъръм.

Според Каракачанов председателят на ДОСТ се опитва да се превърне в траен посредник в отношенията на Турция и България.

"Местан отиде да раболепничи пред османския режим в Анкара и да подчертава, че той е неговият проводник в България. Неслучайно Местан се е срещнал с премиера на Турция Йълдъръм, както и с лидера на националистическата партия Бахчели. Това ясно показва насочеността на новата партия на Местан – ислямизъм, османизъм и турски национализъм", каза воевода №1.

Според Каракачанов неслучайно заедно с него в южната съседка бил и "скандалният ислямист Шабанали Ахмед".

Лидерът на ВМРО направи и аналогия с израза "руска мина", който Местан използва, обяснявайки как е бил отстранен от ДПС.  

"Всички като Местан трябва да знаят, че ще настъпят българска мина, ако продължават с откровеното прокарване на чужди интереси. Местан е на прага на маргинализацията и явно разчита на подкрепа от страна на изселнически организации в Турция. Затова и Патриотичният фронт настоява да не се разкриват никакви избирателни секции в Турция за предстоящите президентски избори", каза Каракачанов.

Според него политическите формации в България трябва да се разграничат от партии като ДПС, ДОСТ и НПСД, като не предприемат взаимодействия с тях за президентските избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови