Караянчева: След онзи запис ми идеше да скоча от някоя канара в Родопите

OFFNews Последна промяна на 15 октомври 2020 в 14:50 14713 3

Може би трябваше да потъна в небитието, да изчезна може би от лицето на земята заради едно изречение по мой адрес, което предполагаемият записван категорично и многократно отрича да е казвал? Отново казвам, че много тежко приех злорадството след онази публикация.

Това заяви от парламентарната трибуна председателят на парламента Цвета Караянчева на финала на над тричасовия дебат за нейната оставка. Минути след речта ѝ вотът на депутатите отхвърли предложението за предсрочното ѝ отстраняване от поста.

"Признавам, че имаше моменти, в които ми се искаше да изчезна, направо да скоча от някоя канара от Родопите, както и няколко месеца по-рано по мой адрес се изсипаха трудно поносими лъжи за катастрофата, в която пострадах", заяви още Цвета Караянчева.

Тя добави, че "депутатите от БСП и ДПС известно време имитираха цивилизованост след появата в някои медии на едни записи, чиято автентичност продължава да не е доказана и до днес. Получих много обаждания и съобщения с подкрепа от представители на повечето политически сили - не публично, разбира се. Но те ми помогнаха в един тежък за мен ден. Бях благодарна. Днес разбрах, че са били фалшиви. Жалко!"

По думите й е трудно да си жена в политиката, "както вероятно добре знаете, г-жо Нинова. Намираме неподозирана сила да продължим".

Караянчева попита народните представители дали са чували "архаичната дума „позорище“ – зрелище, сцена? Днес българският парламент е всичко това накуп".

"Маските паднаха и предполагаемите записи бяха използвани за оръжие от парламентарната трибуна. Къде по точно е моята вина и защо не ви чувам да искате оставките на правителствените ръководители, чуващите се в същия недоказан запис", обърна се още Караянчева към БСП. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16696

3

Новак

16.10 2020 в 10:07

Идело и, но бързо и минало. Какво пък толкова - едно достойнство, а достойнство не се яде.
Хвърлила или не сега ще бъде запомнена като Тъпата кърджалийска пуtка на Боко Тиквата.

1005

2

Ilian Miltenov

15.10 2020 в 20:28

ЕЙ, КРАВО.ЧАКАЙ СИ РЕД. ПЪРВО ВАЛЕРИ С РЕЛСАТА.

1810

1

Пенчо бре

15.10 2020 в 15:32

"защо не ви чувам да искате оставките на правителствените ръководители, чуващите се в същия недоказан запис", обърна се още Караянчева към БСП."

Как бе водоплаваща птицо да се поиска оставката на споменатите по-долу? Къде да се отправи искането?

"Сутринта имах същия случай, и Влади Горанов беха, Сотир, Гешев… за по телефона… и се смеят тихо, а аз с такова удоволствие им обяснявам на колегата немец, …баварец, че вследствие моята простотия всичко се случило… И после една (…) унгарец, или колегата поляк, (…) накрая Гешев вика – „Абе, аз обичам да се правим на луд, ама вие, господин премиер, май се правите много успешно”. Не, бе, викам, брат ми – прост съм и ми е лесно. То е кофти да си сложен."