Карадайъ предлага да се ходи на избори час по-скоро

Ружа Райчева 27 юни 2022 в 15:57 2663 1

ДПС на консултация с президент Румен Радев

Снимка БТА/Минко Чернев

ДПС на консултация с президент Румен Радев

В това Народното събрание трудно може да се състави хомогенно мнозинство, така че България да има категорично евроатлантическо управление. Ние трябва отново да се обърнем към избирателите и в следващия парламент да не влизаме вътре с омраза и отрицание.

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на днешната консултация с президента Румен Радев. Само ДПС и ГЕРБ се явиха на "Дондуков" 2 - от "Продължаваме промяната" и БСП отложиха срещата си с Радев под предлог, че в момента парламентарната бюджетна комисия разглежда Закона за държавния бюджет на второ четене.

Президентът заяви, че политическата криза не може да се реши само от една партия и че е важно политическите лидери да работят в интерес на всички български граждани в международен и национален контекст.

"Очакваме решения от НС по важни въпроси. Актуализацията на бюджета и пакетът закони за начало на работа по Плана за възстановяване и устойчивост не търпят отлагане и се надявам партиите да влязат в градивен диалог", каза Румен Радев.

Лидерът на Мустафа Карадайъ обяви, че политическата криза се дължи на политиката на досегашната управляваща коалиция, "основана на лъжата и омразата":

"Последната коалиция не се основа на база ценности и политики, а на база отрицание. Цялата ѝ дейност беше основана на лъжата. Ние в НС се опитвахме да разобличаваме по различни начини лъжите, които се опитваха да ни внушават."

Според Карадйъ пътят към изхода от политическата криза е започнал с успешния вот на недоверие към правителството, което във всички случаи е отказвало да води диалог с опозицията.

"Самонарекоха се "промяна" и внушиха, че нарушаването на Конституцията и законите е правилна практика, ако се извършва от правилните хора. Тези, които се опитваха да защитават върховенството на държавата и правото, те наричаха мафия, предатели и превратаджии".

Лидерът на ДПС подчерта, че те водят последователна политика и неведнъж са споделяли, че диалогът трябва да се възстанови в името на демокрацията.

"Ние отпреди повече от година и половина призовавахме България час по-скоро да си внесе Плана за възстановяване в Брюксел. Бюджетът за 2021 г. трябваше да е съобразен с тези теми. Пропуснахме цялата 2021 г.и в момента сме в същата ситуация", каза Мустафа Карадайъ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-480

1

Октим

27.06 2022 в 17:21

С най-голямо удоволствие бих “преработил“ този неграмотен читак Карадайъ на нискокачествен сапун. И това не е езика на омразата, а езика на любовта към козметичната промишленост, както не веднъж съм писал ...
 
X

Подкастът на OFFNews