Канят 9 фирми да доставят урни за София без обществена поръчка

OFFNews 03 септември 2015 в 08:21 2941 0

Столична община е прекратила обществената поръчка за доставка на прозрачни урни за изборите, след като нито един кандидат не се е явил за обявената позиция.   

Поръчката стартира на 21 август със срок за оферти до 28-ми с две позиции - за изработване и доставка на 1200 кабини за вота и за доставка на прозрачни избирателни кутии. За втората липсват желаещи, става ясно от решение за прекратяване на процедурата и обявяване на покана за договаряне без обявление по реда на ЗОП от 31-август. 

Поканени са „МАУС-ПС" ЕООД, „ЕЙ ЕМ ДИЗАЙН” ЕООД България, „КРОПС” ООД, „РЕКЛАМНА АГЕНЦИЯ МЕДИЯ ДИЗАЙН” ООД, 10X ЕООД, „ЗОГРАФА” ООД, „M.E.Н.Д.” ЕООД, "393 УЪРКС" ЕООД и „ГЕПАРД – ММ” ЕООД.

Кабините ще струват средно по 150 лева бройката и ще заменят тъмните стаички от предишни избори. Те ще са с П-образна форма, с метални панти за сгъване и размери 1500/2000/2000 см. Плътните завеси обаче не стигат до земята, а оставят видимо място отдолу, през което ще се вижда кога има човек в кабината за гласуване.

Мостра на кабината вече постъпи в Столична община.

1750 прозрачни кутии пък са необходими, заради бюлетините за референдума. Във всяка столична секция трябва да има по 4 урни -  за общински кмет, за съветници, за районен кмет и за допитването. 

Крайният срок за изпълнение на поръчката е 19 октомври. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!