Б отбор поема София от 21-ви, СОС няма да заседава извънредно заради Кадиев

OFFNews 02 септември 2015 в 10:30 1483 0

Б-отбор поема властта в столицата от 21 септември. Кметът на София Йорданка Фандъкова и районните кметове излизат в отпуск за предизборната кампания.

Заместник-кметове ще управляват града до края на октомври и по районите, тъй като след промените в изборния закон постовете им станаха избираеми. 

Със сигурност общинарите ще имат заседание на 17 септември - деня на София, след което ще се разпуснат тържествено. Дали обаче ще се провежда извънредно, на "Московска" 33 решават днес. Да се свика такова поиска депутатът и бивш общински съветник от БСП Георги Кадиев, който настоява да се промени Общия устройствен план на София, приет 2009 г., заради строеж в местността "Погребите".

Промените на ОУП на столицата обаче се гласуват от Министерски съвет, затова най-вероятно извънредно заседание няма да има, научи OFFNews. Като общински съветник два мандата Кадиев е можел да реагира на всичко това стотици пъти, не предизборно, обясняват от ГЕРБ.

През миналата година СОС е стартирал процедура по изменение в ОУП с цел защита на зелени площи. Стотици декари от парковете стават частни терени между 1998 и 2002 г с решение на Общинския съвет, подкрепени от БСП. ГЕРБ има политическа група от 2007 г и едно от първите решения е спиране на заменките, мотивират се от партията на Бойко Борисов в общината. 

На "Московска" 33 вече тестват и новите избирателни секции, които ще влязат в класните стаи за гласуването на 25 октомври. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови