Quantcast

Кънев готов да ходи на 2 ръце, само РБ да има кмет на Пловдив

OFFNews Последна промяна на 09 януари 2015 в 18:07 1737 7

лидерът на ДСБ Радан Кънев

"Реформаторският блок никога не е бил в по-добро политическо здраве. На последните заседания на парламента при гласуване на промените в кодекса на социално осигуряване реформаторите показаха единна и категорична позиция", похвали се в Пловдив лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Днес в града под тепетата политическата формация проведе първото си изнесено заседание. По думите му перспективите за реформи в страната до голяма степен зависят от организационното състояние на Реформаторите като политически съюз.

За местните избори в Пловдив РБ ще участва с общ кандидат за кмет."Ако трябва ще ходя на две ръце из Пловдив, но кандидат на РБ за кмет ще има", закани се Кънев и добави, че е твърде рано да се говори за конкретни имена.

Той не пожела да коментира вариант дали РБ биха подкрепили кандидат на ГЕРБ за кмет. Ако пролетната парламентарна сесия се окаже успешна и българското управление безусловно стъпи на реформаторски коловоз, защо да не стане така, че ГЕРБ да подкрепят наш кандидат, каза той.

"2015 г. е най-важният политически сезон от десетилетия насам, в който трябва да сложим край на реформите само "на думи" и то най-вече в сферата на правосъдието", категоричен е Радан Кънев. Той смята, че разделянето на Висшия съдебен съвет трябва да върви ръка за ръка със смяната на състава му, а освен това по подобие на Румъния у нас трябва да се създаде държавно антикорупционно обвинение извън сегашните структури.

"За разлика от нашите дебели папки докладът на румънците за резултатите в борбата с корупцията е от 4 страници. Но в тях фигурират имената на осъдени висши чиновници - 1 министър-председател и 22-ма кмета", твърди Радан Кънев.

Лидерът на ДСБ и съпартийците му искат да се сложи нова философия за републиканския бюджет и програмно бюджетиране вместо сегашната "copy paste" система. От РБ очакват вицепремиерът Румяна Бъчварова да изготви амбициозна програма на административна реформа, а освен това настояват за цялостна ревизия на пенсионния модел, така че той да е актуален и след 20-30 години.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.01 2015 в 15:05

Рамадане мой човек, то много хубуу, ама Тотев си ни харесва и много трудно ще го бутнете оттам където е. Моите предвиждания са - Тотев пръв, Славчо втори и след това се надпреварвайте с дядовия

10.01 2015 в 10:23

Защо то ми напоня изказването на един друг пишман политик от много близкото минало?!?!?!
Скрий се бе смешник!
Бийко; - тоя клоун ще те преебе скоро

10.01 2015 в 00:51

кандидат за кмет..това ДА!...Кмет на Пловдив?... г-н Кънев вие се шегувате ;). Пловдивчани ще са най-голямите лузери, ако не си преизберат сегашния кмет.... Трябва да си електроженист с маска...за да не видиш какво е направено последните 4 години!!!

09.01 2015 в 23:04

Продъжлавате да дълбаете дъното offnews......

09.01 2015 в 21:13

На мен ли само ми прави впечатление несъответствие между казаното он Радан и поставеното тук заглавие. Offnews - не ви прилича...

09.01 2015 в 21:01

Това няма как да стане, сори, г-н Кънев. Кметът Тотев направи твърде много за Пловдив и не виждам никаква причина, пловдивчани да заложат на куц кон.

09.01 2015 в 18:26

Няма един смислен довод срещу усилията за реформиряне ! Просто България е докарана до най-ниското дъно на Европа по сценарий за унищожаване на българската нация, изпълняван от кадрите на комунистиеската ДС.