Кънев прогнозира предсрочни изброи през май

OFFNews 18 януари 2016 в 17:42 6629 28

Радан Кънев

Лидерът на ДСБ Радан Кънев очаква предсрочни избори през май тази година. Той обяви прогнозата си на пресконференция във Велико Търново.

Кънев обясни, че на националното съвещание на ДСБ ще призове всички структури да бъдат готови за избори през май 2016 година.

Според него е възможно министрите от Реформаторския блок, които искат да останат на постовете си, да бъдат изолирани от собствените си партии. Той добави, че не е сигурно дали ГЕРБ ще иска да управлява в този формат.

"Понятията власт и опозиция може би ще бъдат безсмислени пред лицето на предсрочни парламентарни избори", отбеляза Кънев, цитиран от БТА.

Кънев е на мнение, че предстои ускоряване на кризисните процеси в страната.

По думите му разкритията, обявени от съдия Румяна Ченалова във връзка със състоянието на съдебната реформа, трябва да бъдат използвани като публичен сигнал за независимо разследване с публична отчетност и международно участие.

"Тя изнесе достатъчно твърдения, но дали те са факт, може да бъде изяснено само с публично разследване", отбеляза Кънев.

Той смята, че силен международен екип с разследващи може да приключи драмите в българската съдебна система с няколко десетки магистрати в затвора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!