Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Депутат на Кунева: Радан Кънев се самоизключи от РБ

OFFNews 18 януари 2016 в 10:20 4896 15

Делчев
Димитър Делчев смята, че колегата му Радан Кънев се е самоизключил от Реформаторския блок

Радан Кънев се е самоизключил от Реформаторския блок с решението си да прави нов политически проект. Това заяви в студиото на „Беновска пита“ Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок от "Движение България на гражданите", член на правната и вътрешна комисии в парламента.

Той нарече окачестви постъпките на Кънев от последните дни като "безпринципни действия" и даде пример с последната среща с Местан в петък. Съвсем скоро г-н Кънев говореше за безпринципността на Местан, но с "историческия компромис" и след заключената врата на стаята на заместник-председателя на парламента Иван Иванов, който домакинства на тази среща, е видно, че ще работят заедно, коментира Делчев, като подчерта, че това по никакъв начин не обвързва РБ и Блокът се разграничава от действията на Кънев.

На въпрос дали ДСБ остава част от РБ Димитър Делчев каза, че партията е част от Блока, докато не вземе друго решение, включително дали да легитимира новия проект на Кънев или да се саморазпускат. ДСБ са важна дясна партия и сме идейни съмишленици в РБ и ЕНП. Аз не съм спрял да се виждам с членове на тази формация, които потвърждават пред мен, че са объркани от действията и изявленията на председателя си, каза още той.

Реформаторският блок е нещо повече от всеки човек в него и това се вижда на всички избори досега, на които се явихме заедно - ние увеличаваме резултатите си всеки път. РБ се бори за важни реформи, не за лични политически амбиции на един човек в РБ. Блокът работи ефективно и ще продължи да се разширява, смята депутатът.

Делчев обяви, че до края на месеца РБ и ГЕРБ ще подпишат анекса към коалиционното споразумение. Всички депутати от нашата група са го получили и очакваме тези, които подкрепят приоритетите, да се включат, за да продължим заедно напред, добави депутатът.

Имаме да ускоряваме и да задълбочим административната, съдебната, здравната, образователната реформи, антикорупционните мерки, електронно управление, припомни част от приоритетите Димитър Делчев. Ние сме в управлението, за да има подобрение на живота на хората, т.е. реформи. В противен случай, ако няма политическа воля, няма смисъл да оставаме в такова мнозинство, категоричен бе той.

Делчев обяви, че предстои изслушването на кандидатите за членове на Инспектората в правна комисия. Според думите му именно Инспекторатът към ВСС е органът, който да се занимава със случаи като „Яневагейт”, „Ченаловагейт” и СМС-скандала от последните дни. Делчев нарече ситуацията с СМС-а от ВСС до премиера "развален телефон", като поясни, че ВСС функционира като развален телефон. С промените в Конституцията дадохме правомощия на Инспектората да разследва почтеността и конфликта на интереси в съдебната система и ще очакваме резултати, коментира той. Ще бъде важно да се обединим около почтени хора, защото от тук ще започне решаването на проблемите в съдебната система, категоричен бе той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews