Quantcast

Вълчев за Кънев: Не е етично да обявяваш нов проект преди да си напуснал стария

OFFNews Последна промяна на 18 януари 2016 в 11:59 3362 11

Снимка БГНЕС

Даниел Вълчев.

Сигурно е много примамливо хем да си в управлението чрез свои представители, каквито ДСБ към момента има немалко, хем да не носиш никаква отговорност за ставащото в страната.

Така зам.-председателят на ДБГ Даниел Вълчев коментира решението на лидерът на синята партия Радан Кънев да мине в опозиция. По думите му преди година всички партии в Реформаторския блок са взели легитимно решението да участват в мнозинството. "Само че не е коректно нито към партньорите ти, нито към хората, които са те подкрепили", казва още той пред 24 часа и допълва, че участието в РБ е участие в доброволен съюз и не е етично преди да си напуснал стария проект да обявяваш нов.

"Когато говориш за морален избор, хубаво е и с поведението си да показваш, че умееш да правиш такъв избор – така правят нормалните хора", подчертава още Вълчев.

Попитан дали очаква Радан Кънев да се кандидатира за президент, Вълчев казва, че не е в течение на лични планове. Според него човек не се занимава с политика, за да задоволява собствените си амбиции, а за да се опита да свърши нещо добро за всички. "Тази година РБ може да свърши нещо реално в управлението и за модернизирането на страната", категоричен е той, като по думите му реформаторите още не е обсъждана кандидатура за президент.

Вълчев добави още, че България се нуждае от нова наказателна политика. "Това е едно от най-важните неща в съдебната реформа. Ние сме криминализирали какви ли не деяния, като просията например. В случаи като този във Враца държавната машина трябва бързо и адекватно да се намеси. И не по чиновнически, а като държи сметка за чувството за справедливост на хората", заяви зам.-председателят на ДБГ.

Той подчертава, че до 3 месеца трябва да има нов Закона за съдебната власт, но заедно с това по отношение на наказателната политика да има декриминализиране на леките състави, а полицията да вземе адекватни мерки - от полицейското разследване, през системата на патрулиране до съотношението между администрация и полицейски служители.

"Вие знаете ли как се казва прокурорът във Враца, който повдигна първото обвинение, което възмути хората? Вероятно не знаете, аз също не знам, подчертава Вълчев и добавя, че наказателната система да стане такава, че не невинният човек да се страхува, а престъпникът", подчерта бившият министър на образованието.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.01 2016 в 17:18

Червената кукувица продължава да снася яйца.

18.01 2016 в 13:24

Не знам защо някои в управлението от РБ си въобразяват че има РБ и че някой за нещо се съобразява с тях. РБ престана да съществува след като ги изнасилиха публично и някои реши да останата във властта за още. РБ го няма, защото го няма електората му!

18.01 2016 в 13:08

ПП

--На Филип Бехар---

Фичо силно ме обича,
Щот' съм РаДъ и ебати пича.
Щото мажа си със бъз,
моя убав селфи гъз.

18.01 2016 в 13:07

Просто се видя кой кой е. Първата и най-важна, неотменима кауза на РБ и основното обещание, което дадоха беше обещанието за съдебна реформа. На първо място!
След като дори и минимума реформи не се състоя, въпреки заявките за подкрепа на достатъчен брой депутати беше логично РБ да оттегли подкрепа от това правителство. Но както се видя каузата съдебна реформа е била кауза само за ДСБ...даже не за цялото ДСБ! Поздравявам Кънев за позицията и го подкрепям.
Колкото до бъдещето на десницата след разцеплението в РБ - нека се разцепи. Нямаме нужда от формации като герб и рб наричащи се десни. Десен е този, който увеличава личната свобода на хората, намалява данъци, стимулира конкуренцията и намалява ролята на държавата в живота ни. Всичко друго са само думи. А текущото правителство увеличава осигуровки, винетки, въвежда безумни данъци като уикенд, няма никаква посока и увеличава хаос. На практика няма икономика или поне не такава, която да е видима на световната карта. Само се въртят едно еврофондове.

18.01 2016 в 12:57

@ ом

Ти май си от новите наемници на ДС(б) и Лийдуей Медиа Солюшънс.
На предните Оля не плати и сега е прелъгала нови идиотчета, да "лапнат во'да".

Да !
Имам стихосбирка.
На пазара е под името "На Кюнеца с лИбоФ".
Ето ти още един поетичен къс.

---ДЕСЕН ПРОЕКТ-------

Искам аз да съм бургия
на Рамадан да го набия.
И в дупката му дълбока,
ази да си пуща смока.

18.01 2016 в 12:35

Проект??Докато такива недоразумения като Кънев проектират, десните хора се гърчат от години, поставени пред дилемата "гласуване за по-малкото зло". "Десните" забравиха, че основният им враг са червените изроди. Няма по-подходящ момент комунистическата партия да бъде довършена, в партер е. Но......не, ние си проектираме как от 2.5% да станат 2.65!

18.01 2016 в 12:22

Радан е невинен, някой му сере в гащите и на главата, герберастка работа.

18.01 2016 в 12:21

Последните избори показаха, че Реформаторският блок се налага като определено успешен коалиционен проект. Това, че вътре в него се откроиха две крила - радикално и либерално- не е беда, а предимство. Предимство е, защото всяко от тях има своите избиратели и своите специфични инструменти за катализиране на процеса на реформиране, радикалното - чрез осветляване на задкулисните игри и чрез политически натиск над мандатоносителя ГЕРБ, а либералното - чрез участието му в управлението с оглед реализиране на реформи. Важното е да се запази целостта на този успешен проект и всяко от двете крила да добавя, а не да отнема принадена стойност ! Модифицирането на ДСБ в нов десен проект може и да е от полза за самата партия, но нейното евентуално отцепване от РБ ще нанесе непоправима вреда на десницата като цяло ! Лидерите на ДСБ, ДБГ и СДС Радан Кънев, Меглена Кунева и Божидар Лукарски носят огромна политическа отговорност пред нашия народ, защото всяко враждуване между тях и не дай Боже тяхното коалиционно разединяване ще бъде на практика пагубно за десницата и укрепващо още по-силно мафиотското статукво !

18.01 2016 в 12:21

anton, каква поезия само! Май си си объркал професията, брат -вместо ниско-платен интернет трол призванието ти е да издаваш стихосбирки. Колегите ти идиоти поне ще ги купуват като топъл хляб.

18.01 2016 в 12:20

Не било етично ...
Бутафорна съдебна реформа може да приема най-разнообразни измерения.
Само неформалните връзки и зависимости си остават константни.
Един РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПЪЛНА ЛУСТРАЦИЯ би бил много по-полезен за реформата от колкото бръщолевенето на който и да е компрометиран проститут.