Кънев не изключва отцепници от Реформаторския блок в новия парламент

OFFNews Последна промяна на 08 октомври 2014 в 21:01 10238 27

Радан Кънев

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че не изключва отцепници от Реформаторския блок в новия парламент.

Нека не се лъжем. Винаги, във всяка парламентарна група в България такава опасност съществува, коментира Кънев пред Дарик.

През последните дни между членове на Реформаторския блок започнаха спорове за това дали да Бойко Борисов да бъде подкрепен за премиер на едно бъдещо правителство или не. Председателят на СДС Божидар Лукарски обяви, че не може да се иска Борисов да се откаже от премиерския пост, каквато позиция изказваха от Реформаторския блок по време на предизборната кампания и веднага след излизането на първоначалните резултати от изборите.

Лидерите на партиите в РБ трябваше да се съберат днес, за да уточнят позицията на Блока към поемането на премиерския пост от страна на Борисов, както и взаимоотношенията вътре в Реформаторския блок.

Радан Кънев обаче написа в профила си във Facebook, че няма да отиде на срещата, защото преди да се излезе с обща позиция, трябва всяка партия в Блока да излезе със своя.

Останалите лидери все пак са се срещнали, но обща позиция не беше обявена. На срещата не са били обсъждани и имена за премиер и дали Реформаторският блок би подкрепил правителство на малцинството на ГЕРБ.

Срещата на лидерите на партиите в Блока е отложена за четвъртък.

„Движение България на гражданите“ вече обявиха, че са подготвили оценка на представянето ан изборите и становище за преговорите за съставяне на правителство, които ще бъдат представени първо на срещата в четвъртък, а след това и публично.

Кънев също обясни, че ДСБ има подготвена собствена позиция за премиерския пост, която ще бъде представена на останалите лидери в четвъртък.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.10 2014 в 07:23

Оправете си линка в наште афтори, че не може да читем докторо филипофф бе!!!

10.10 2014 в 15:10

Ех, Обективен, ми ти харесваш играчи, аз пък харесвам "мислячи"... Демокрация.. Но все пак е редно да отчетеш, че "чарът" на Борисов прогресивно помръква. И най-интересното е, че се мъчи да се изсули като мокра връв - не можели да управляват, защото резултатите на РБ били ниски!!!, заради ниския резултат на БСП не можели да направят широка коалиция, и ни дума, ни вопъл, ни стон, че целяха 121 депутати, а получиха само 85... Не ги харесвам аз тези играчи...

10.10 2014 в 14:01

Всички виждаме, че Бойко е играч, който много често се опитва да финтира. Да, ала умее в крайна сметка да прокара намеренията, без да губи симпатия към себе си. Радан, въпреки неговите принципно обосновани аргументи, не може да отвоюва трайно доверие с неуравновесеното си (на моменти бих казал хистерично) поведение. Вярно е,че не е поставен в равностойни условия, но и самият той не се изявява като улегнал авторитетен политик със собствен почерк. По-скоро натрапва впечатлението, че някой друг му задава всяка стъпка.

09.10 2014 в 11:35

На всички ни беше ясно, че се стигна до големи компромиси между реформаторите с една цел - да се възстанови присъствието на десните в НС. Целта е постигната. Време е за катарзис.
Няма как едни хора, критикували създадените от БКП и ДС ГЕРБ да имат обща визия с ония, които де факто се борят в отбора на гореспоменатата формация. Последните се нареждат рамо до рамо с други борци за възцаряването на ББ като агент Гоце, Кадиев, Р. Овч, Сеньор Пик дьо Фонтани и ред други "демократи", ама толкова деморкатични че по-червени ченгета от тях няма на къде.
Ясно е и че във външнополитически план на определени сили ГЕРБ и сам ББ са им удобни партньори и това е основната причина, поради която партията не е маргинализирана още. Но този външен натиск влиза в остър конфликт с желанието на българското общество да се декомунизира и демократизира, да има истински пазар, да има законност и ревизия на криминалния преход. В този смисъл определям външната позиция на неспоменатите от мен сили за късогледа, недообмислена и недалновидна.

09.10 2014 в 11:34

Жестока борба за голям кокъл. Никой не мисли за народа.Искат нови избори.Ако резултата е същият? пак нови избори. Знаете ли колко струват едни избори на нещастния български народ?
Повече няма да ме видите пред урната за гласуване.

09.10 2014 в 10:36

Радане, аз не съм гласувал за всяка партия поотделно в РБ. Аз съм гласувал за РБ. Не ме интересува мнението на всяка партия, искам да си дигнеш задника и да се захванеш за работа с останалите и да ми излезете с едно единно мнение по важните въпроси! Май все още не си разбрал, ДСБ отдавна сами не са фактор в политиката!!!

09.10 2014 в 09:38

Рамадане, с каквито и потури да се премениш, с какъвто и аршин да се мъчиш да си го премериш - НЕВЗРАЧЕН ТИ Е.

09.10 2014 в 08:13

Представете си ,че РБ слага на масата на преговорите 20 приоритета. 19 от тях се приемат, а 20-тото,/което се отнася за персоната Б.Б./ не се приеме. Тогава какво правим? Разбира се, че може да се допусне компромиса за Б.Б., защото тежестта/за търсения краен резултат/ на останалите 19 е много по-голяма от 20-тото. Но трябва да се наблюдават осторожно процесите...

09.10 2014 в 05:34

Още един властитут! Аман от такива! А бе Чоджоолу, ти за какво си избран там? За твоят личен джоб или за джоба на обикновения човек в тази държава. НЯМА ЛИ БЪЛГАРОФИЛИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА, ЗА БОГА!!!!!!!!!

09.10 2014 в 05:25

//Айде всички горски зверове и луди мастурбатори да хващат гората!//

Що червени кучки съм изчукал и най-напред винаги викат "НЕ!", ама на волната програма направо искат да ми счупят бухалката.
-------
Аре беЗ "НЕ!"..., пък и кой ще те пита, на големият ливтовоз и в гъза на червената кучка за доизносване!!!
--------
Измет комунистическа, как и да се въртите задника винаги ви е от зад и е маймунски червен ,отдалече се вижда!!!
-------
Каквото и да го гласите, вота дори в този си за пореден път 100% комундел ще трябва да бъде подменен за да се състави правителство....а зимата идва!!!!