Радан Кънев: Вотът в чужбина ще обърне резултатите

OFFNews 05 октомври 2014 в 20:31 5317 4

Радан Кънев

Чакаме резултатите от чужбина, те ще обърнат резултатите на изборите.

Това коментира на влизане в НДК лидерът на ДСБ, която е част от Реформаторския блок, Радан Кънев на влизане в НДК.

Според него ДПС ще стане втора политическа сила, след като бъдат преброени гласовете от чужбина.

Той повтори казаното от други представители на Реформаторския блок, че са готови на коалиция с ГЕРБ.

По думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов обаче Реформаторите имат лош резултат. На това Кънев отвърна, че е чул доста излишни реплики и че Блокът ще подмине с мълчание заядиците.

Говорителят в оставка на РБ каза, че Борисов трябва да разчете знака, който избирателите са му дали, и да разбере, че еднопартиен режим на ГЕРБ не е желание на народа, както и двупартиен на ГЕРБ и РБ в момента. Кънев заяви, че е доволен от постигнатото, като коалицията е можела повече, но сама се е спънала в последните седмици.

Ако има избори след 3 месеца, РБ ще вземе 15%, в случай че се запази тенденцията, каза Кънев и отрече спекулациите за разпад на Реформаторския блок.

Той заяви, че РБ няма да стане част от друг вид управление освен с подписан коалиционен договор. Радан Кънев допуска минимална възможност за управление на ГЕРБ с ДПС или БСП, но резултатите показват, че българите не искат това.

Борисов отново избра да дава изявления от централата на партията в нощта на вота и да не се яви на брифинг в НДК заедно с другите партии, които влизат в парламента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови