Кънев очаква служебен кабинет още декември

OFFNews 22 ноември 2016 в 17:44 5191 11

За ДСБ не представлява интерес нито съставянето, нито участието в служебен кабинет. Това заяви лидерът на партията Радан Кънев, който беше сам на консултации с президента Росен Плевнелиев веднага след реформаторите.

ДСБ вече не е част от Реформаторския блок и затова реформаторите предпочели двете партии да се срещнат поотделно с президента.

"РБ предпочетоха да не бъдем заедно при президента и мисля, че политическата логика повелява така. На мен честно казано ми е писнало да говоря 3 години на различни езици и винаги съм се чувствал неудобно, а сега се чувствах доста добре“, заяви той.

Радан Кънев коментира за какво са говорили с президента Плевнелиев: Първо, че този парламент е отдавна изчерпан. Второ - бюджетът - да се приеме такъв, какъвто е, без промени между първо и второ четене и на следващия парламент да се представи евентуално актуализация.

"Срещнах пълно разбиране на необходимостта всички политически сили, както и действащият и новоизбраният президент да потвърдят българския консенсус по отношение на членството в НАТО – една обща национална позиция, по отношение на сигурността в Югоизточна Европа и Черноморския басейн, включително и бежанската криза, обща позиция за предстоящите срещи на външните министри на НАТО и на военните министри на НАТО, които ще бъдат в края на тази година и началото на следващата", добави Кънев. Той уточни, че това ще бъдат две срещи, на които България няма да има редовно правителство и ще участват служебни министри, които е възможно да са двама различни служебни министри.

Радан Кънев е предложил на президента да свика отделен КСНС по повод външнополитическите и отбранителните приоритети на България.

„Моите впечатления са, че ще има трети служебен кабинет на г-н Плевнелиев още през месец декември“, каза още Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

10

ELPIDA

23.11 2016 в 09:52

@ 7,
МАРШ !

26179

5

ELPIDA

22.11 2016 в 20:40

Не успех да довърша...
Радане,нищо не разумявам от орудие или оружие,
ама като додът ония ми ти русски "бандюги" с "катюшите",
дека ше бегаш с твойто НАТО бе, шебек ?!

26179

4

ELPIDA

22.11 2016 в 20:17

Sorry, за дублирането.Нещо в софтуеъра ми забива.

26179

3

ELPIDA

22.11 2016 в 20:15

Радане,като ти е болна тема НАТО,хОди да се цаниш за наемник, бе!