Quantcast

Калфин ще е вицепремиер и министър социалната политика

OFFNews Последна промяна на 06 ноември 2014 в 14:31 9130 11

Ивайло Калфин ще бъде вицепремиер и министър на социалната политика в бъдещото правителство. Това обяви председателят на АБВ Георги Първанов.

Той каза, че Националният съвет на партията подкрепя и програмната декларация с приоритетите на бъдещото правителство с мандат на ГЕРБ.

Първанов обясни, че в 18-те точки на ГЕРБ, по които бяха проведени консултациите с парламентарно представените партии е имало „стремеж към замразяване на доходите и пенсиите“, което обаче в декларацията е преодоляно. Той каза, че са постигнати текстове, които „позволяват динамично развитие на този въпрос“.

"Всички искаме да видим различен тип политика в България. Това, което се случва в България не е традиционно", коментира Калфин. Той обясни, че с декларацията е станало ясно, че мнозинство в парламента може да бъде формирано и по този начин - чрез широка подкрепа. Калфин обясни, че в случая не може да се прави аналогия с "тройни коалиции". 

Той каза още, че партията му ще оттегли подкрепата към правителството в момента, в който започнат да се прокарват неясни решения.

Партията на Първанов постигнала и друг пробив – развитие на ядрената енергетика. Темата в точките на ГЕРБ била подценена, но сега „въпросът е решен ясно и чисто“ – няма да има мораториум и след удължаване на живота на 5 и 6 реактор на АЕЦ „Козлодуй“ ще се върви към развитието нови ядрени мощности. АБВ са се преборили и въвеждането на смесена система за гласуване с мажоритарен елемент. „Това е своеобразен пробив който ще трябва да бъде разширяван за в бъдеще“, обясни Първанов.

Той коментира програмната декларация, с която се формират приоритетите на бъдещото правителство така: "Няма по-подробна, по-детайлна и, в немалка степен, убедително разработена програмна декларация.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.11 2014 в 12:09

Като гледам, жалките действия на новата коалиция за мен има само един избор: АТАКА!

06.11 2014 в 16:07

donmikele, кажи какво толкова излъгаха РБ, сещам се само за оня "трик" Б.Б. да не е премиер. Е, ще го преглътнем, затова пък 10-тина дни работят по програмата, предложена от ГЕРБ, променят, допълват - това не се ли прави в името на техните избиратели. А това, че за пръв път нищо няма да зависи от ДПС, не ли важно. Как със само 23 от 240 депутати да се постигне повече?!? Затова се направи и широка коалиция, ПФ не са много дисциплинирана и хомогенна дружина, там има доста независими хора, които много мразят ГЕРБ и са с леви виждания, неуправляеми в бъдеще, мисля, че това наложи да се приобщи и АБВ в подкрепата за правителството. Пък и защо не по-социална политика в рамките на възможното, нали искаме да се доближим до Европа, та ние сега точно в това отношение сме ИЗВЪН Европа, при това много далеч от Европа. Мене единствено ме притесняват старите министри на ГЕРБ засега, а не РБ, ПФ и АБВ.

06.11 2014 в 15:33


Честито за БЪЛГАРСКИЯ СГОВОР !!!

Крайно време беше!

Ако изпълнят само полвината от всички конструктивни идеи които имат, ще ги носиме на ръце.

А на КОАУИЦИЯ ЗА ДОГАН им пожелавам още дъъълго време да се наслаждават на заслужения отдих!

06.11 2014 в 15:26

anton-чо и Val, единствените курви под тази статия сте вие двамцата. РБ лъгаха, лъгаха и излъгаха избирателите си. Това е Факт!
Понеже сте ниско интелигентни примати, така и не разбрахте ЗАЩО ДПС бутна собственото си правителство на Орешарски.
За да ги "натикат в ъгъла" ли? Вие ИДИОТИ ли сте?
Направиха ви на маймуни, особено това псевдо "реформаторите". Никакъв начин да се усетите!
Добре поне, че това смешно правителство няма да изкара и 8 месеца.

06.11 2014 в 15:22

@Val
+++++++++++

06.11 2014 в 15:16

ПП
---РЕДАКЦИЯ ---
В защита на коалиционния си партньор (РБ) и в опит да съм на неговото ВИСОКО интелектуално ниво !!! :)

@ Курвите под менЕ

Сега 4 (ЧЕТИРИ ) ЧЕТИРИ , ЧЕТИРИ ГОДИНИ ще лапате КЕБАПЧЕТО на Пигмея с гарнитура от КЮФТЕТАТА на ДоганЯ и ще си лижете задниците за сол?!!

БОЛИ ЛИ ?

A ?

ТЪПАНАРИ !!!

06.11 2014 в 15:15

Като чета първите 2 коментара виждам, че има хора с манталитет мнооого далеч от европейските ценности и някъде в началото на миналия век. Аз пък за пръв път виждам ДПС натикана в ъгъла и низвергната, за пръв път виждам политици, които със зъби и нокти драпат да осъществят част от това, което са обещали на избирателите си, за пръв път - обединение в името на обща кауза. Е може и да не се получи, да не е дълготрайно, ама пак е добре като начало и намерение.

06.11 2014 в 15:14

Новата Коалиция се казва Южен поток - белене. и ще бъде пагубна за България путинска стратегия.

след затварянето на 5 и 6 блок без да бъдат удължавани, не трябва да се строят никакви нови мощности, никъде по земното кълбо, помнете чернобил и фукушима.

06.11 2014 в 15:07

@ Курвите под менЕ

Сега 4 (ЧЕТИРИ ) ЧЕТИРИ , ЧЕТИРИ ГОДИНИ ще лапате пишлето на Пигмея с гарнитура от топките на ДоганЯ и ще си лижете задниците за сол?!!

БОЛИ ЛИ ?

A ?

ТЪПАНАРИ !!!

06.11 2014 в 14:56

РБ нямат топки. Не може да обещаеш на хората правителство без тикви и после да си в състава на тиквеник. Подлогата каза "допунахме грешка", ами и избиртелите допуснахa грешка л**** мръсно! Ако беше мъж щеше да кажеш, допуснахме грешка, но ще спазим обещанието си, а не допуснахме грешка, но да го духат гласувалите за нас, тука става въпрос за кинти. Всичко ви е заради кинтите, реформаторски бидета. Зелените ви издадоха как сте търгували с избираемите места. За пари и майка си ще продадете.