Местан: И на колене да ни молят, няма да подкрепим тази коалиция

Ивайло Анев Последна промяна на 06 ноември 2014 в 12:09 6364 40

Снимка Ивайло Анев

Дори на колене да ни молят да ги подкрепяме, няма да получат подкрепата ни.

Така лидерът на ДПС Лютви Местан коментира думите на Бойко Борисов от вчера, че ще призове Движението за права и свободи да гласува против кабинета.

"Понеже не става въпрос за еднопартийно правителство на г-н Борисов, не става въпрос дори за ясно двупартийно европейско правителство на мнозинството с участието на Реформаторския блок, а за четирипартийна коалиция, която ще управлява страната с участието на Патриотичния фронт, точно заради участието на този субект, точно заради падналите морално-политически маски ние няма да подкрепим този кабинет", категоричен беше Местан.

„Ние ще бъдем явна, категорична опозиция на този сговор, който в името на властта не направи компромис, а влезе в съглашение с антиевропейски, антинатовски сили”, заяви Местан.

Той посочи, че избирателят не е задължил никого да образува коалиция между първата, четвъртата, петата и осмата политическа сила. "Не видях такъв императив във вота на избирателя, затова проблемът на коалицията, която се задава не е в това, че ще ни управлява коалиция. Проблемът е в съдържанието й, тя е проблематична”, посочи Лютви Местан и добави, че съдържателния аспект на коалицията представя този аритметически сбор като антиевропейски сговор. „Това ще бъде лош ден”, коментира Местан.

Във връзка с молбата на Борисов да гласува против този кабинет, Местан коментира, че неговият прочит отразява притеснение от страна на лидера на ГЕРБ, че двете партии са в нелегален съюз. „Това, разбира се, не е така и може би с тази молба г-н Борисов иска да разсее тези съмнения”, каза още Лютви Местан.

Съюзът с ПФ проявява една самоцелна жажда за власт, в името на която дясното влиза в съюз с националпопулизма. „Зад свалената морално-политическа маска, тук визирам РБ, ние виждаме една широко разтворена паст за много власт, която на този етап успя да изгълта 7 министерства при 23-ма народни представители”, посочи Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!