Кадиев: Ръководството на БСП се е вгледало в пъпа си

OFFNews 30 юни 2014 в 08:34 3861 4

Позитано 20

„За съжаление, ръководството изцяло се е вгледало в пъпа си. Ререшенията, които предлагат, са същите, които предлагат при 11-те загуби - пак затягане на дисциплината, партийните структури.“

Това заяви в ефира на „Нова телевизия“ социалистът Георги Кадиев, който в знак на недоволство срещу ръководството на БСП напусна парламента след изборите.

Кадиев коментира новината, че Изпълнителното бюро на столетницата е отменило с SMS планирания за днес пленум, на който трябваше да се обсъди как партията да получи „нова енергия“ и „обновление“, за които лидерът й Сергей Станишев говори миналия вторник.

Кадиев заяви, че не е изненадан от отмяната на днешното заседание. Той подчерта, че не е имал големи очаквания от планирания пленум, защото според него ръководството се опитва да предложи проверени решения, които не действат.

„Трябва да взимаш извънредни мерки. Алгоритъмът който предложих, бе оставка на Изпълнителното бюро и на председателя, незабавна, избор на временно ръководство, насрочвате вътрешнопартийни избори и кампанията ви за вътрешнопартийни избори е кампания за парламент“, обясни Кадиев.

Той коментира още, че е доволен от това, че последните часове на кабинета изтичат. 

„Правителството не си свърши работата. Колкото по-скоро си тръгне, толкова по-добре. Или имаш премиер, който удря по масата и взима решение, или няма смисъл от него. Очевидно е над нивото му“, каза Кадиев по адрес на министър-председателя Пламен Орешарски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!