Кадиев прави нова партия, обявява я до дни

OFFNews 14 февруари 2016 в 14:47 6125 11

Независимият депутат Георги Кадиев прави нов политически проект.

Това обяви самият той в профила си във Facebook.

Засега Кадиев не разкрива повече подробности за новият си проект, освен че го е започнал с "група съмишленици". Подробностите депутатът ще обяви в следващите дни.

"Лесно е да отида в друга партия и да стана част от статуквото. Лесно е и просто да довърша мандата си в парламента, да печеля или губя маловажни ежедневни битки. Но за тези 10 години в политиката се убедих, че системата е непоправима", пише Кадиев в социалната мрежа.

В продължение на 10 години Кадиев беше член на БСП, но през септември миналата година беше изключен от партията и парламентарната ѝ група заради решението му да се кандидатира за кмет на София, въпреки че столетницата вече беше издигнала Михаил Мирчев.

На местните избори Кадиев се яви в коалиция с АБВ.

Само няколко месеца преди изключването му, той отново беше на косъм да бъде отстранен от парламентарната група на БСП, защото предложи законопроект които да позволи агитация на майчин език. Тогава обаче изгонването му беше отхвърлено с два гласа.

Ето какво написа днес независимият депутат за бъдещия си политически проект:

В последните месеци постоянно ме питат какви са политическите ми планове. И е време да отговоря.
Най-лесното е да емигрирам. Два милиона българи го направиха.
Лесно е да отида в друга партия и да стана част от статуквото. Лесно е и просто да довърша мандата си в парламента, да печеля или губя маловажни ежедневни битки.
Но за тези 10 години в политиката се убедих, че системата е непоправима. Кръпките не помагат. Реформите се провалят една след друга. Историческите компромиси доубиват държавата.
Трябва ВСИЧКО ОТНАЧАЛО.
Огромно усилие, което си заслужава само защото не искаме да сме последното поколение, изпратило децата си в чужбина и закрило държавата.
Поради това, заедно с група съмишленици ще направим нов политически проект.
С кого, защо, как ще отговоря след няколко дни

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!