Кадиев и Гечев от БСП предлагат още ограничения за офшорките

Нели Чолашка 11 декември 2013 в 14:35 2148 3

Георги Кадиев, депутат от БСП. Снимка: БГНЕС
Георги Кадиев, депутат от БСП. Снимка: БГНЕС

Да се разшири кръгът на видовете фирми, които няма да имат право на участие в обществено значими дейности, предлагат депутатите от левицата Георги Кадиев и Румен Гечев. Те са внесли допълнителни текстове към проекта за т. нар. закон за офшорките.

В законопроекта на Пеевски и Цонев се въвежда забрана за дружествата, регистрирани в офшорни зони, да участват в обществени поръчки, в приватизационни сделки, в конкурси за концесии, да получават лицензи за кредитна институция, както и за застрахователна и хазартна дейност, да участват в пенсионни и здравноосигурителни фондове и да са собственици на мобилни оператор и медии – електронни и печатни.

Той беше приет на първо четене на 20 ноември без дебати.

Кадиев и Гечев предлагат преди второ четене да се запише, че ограничителният режим ще важи за "дружества регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, техни дъщерни дружества, както и дружества в собствеността на които участват дружества регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, независимо от процента на участие и броя на акциите или дяловете, които притежават". 

Те предлагат още да се разшири кръга на забранените дейности със социологически агенции, производителите на енергия от ВЕИ, както и одиторите и независимите оценители. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!