Quantcast

Кадиев и Гечев от БСП предлагат още ограничения за офшорките

Нели Чолашка Последна промяна на 11 декември 2013 в 14:35 1461 3

Георги Кадиев, депутат от БСП. Снимка: БГНЕС
Георги Кадиев, депутат от БСП. Снимка: БГНЕС

Да се разшири кръгът на видовете фирми, които няма да имат право на участие в обществено значими дейности, предлагат депутатите от левицата Георги Кадиев и Румен Гечев. Те са внесли допълнителни текстове към проекта за т. нар. закон за офшорките.

В законопроекта на Пеевски и Цонев се въвежда забрана за дружествата, регистрирани в офшорни зони, да участват в обществени поръчки, в приватизационни сделки, в конкурси за концесии, да получават лицензи за кредитна институция, както и за застрахователна и хазартна дейност, да участват в пенсионни и здравноосигурителни фондове и да са собственици на мобилни оператор и медии – електронни и печатни.

Той беше приет на първо четене на 20 ноември без дебати.

Кадиев и Гечев предлагат преди второ четене да се запише, че ограничителният режим ще важи за "дружества регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, техни дъщерни дружества, както и дружества в собствеността на които участват дружества регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, независимо от процента на участие и броя на акциите или дяловете, които притежават". 

Те предлагат още да се разшири кръга на забранените дейности със социологически агенции, производителите на енергия от ВЕИ, както и одиторите и независимите оценители. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.01 2014 в 12:09

Винаги ме е било страх някоя социологическа агенция от Кипър или Гибралтар, да не се пръкне в БГ и да почне да казва истинските настроения какви са ... Абсолютно безумие - вместо да ограничат като хората кой да лапа държавните поръчки, те атакуват съвсем нормални бизнеси за да се хвърля прах в очите на хората. Тотално безумие. Цялото управление им е най-недъгавото евър. Жан Виденов сега се кефи как му се вдига рейтинга хаха. Хайде забранявайте фирмите и да се връща комунизма дебилииии

11.12 2013 в 17:07

То и Цветелина Бориславова-Цеца Секса и Иво Прокопиев няма да са доволни... Иво няма да може да пътува до Сингапур, за да преразпределя парички.

11.12 2013 в 15:21

Това няма да мине........ Че Цеко Минев ще се разсърди....