Кадиев: До 6 месеца малките партньори ще напуснат кабинета Борисов-2

ОFFNews Последна промяна на 01 март 2015 в 21:32 1707 7

Георги Кадиев

БСП продължава да счита, че има нарушение на Конституцията с поемането на дълг за 3 години и ще сезира Конституционния съд, заяви народният представител от БСП Георги Кадиев пред БНР.

Кадиев заяви, че според него ако правителството продължава така, в рамките на 6 месеца ще има пълна реконфигурация.

Тоест малките партньори просто ще си тръгнат оттам поради недоволството от това, което става с тях, обясни социалистът, защото тяхната подкрепа става безсмислена, тъй като във всеки един момент правителството може да получи подкрепата на ДПС.

БСП иска да има пълна прозрачност и яснота относно дълга, категоричен бе той и допълни, че правителството е подписало това споразумение без никой да разбере по никакъв начин, включително и коалиционните им партньори. 

След това са го внесоха и искаха да бъде гласувано за максимално кратко време в парламента, добави той.

Кадиев смята, че управляващите са включили в сумата и плащания, които вече са били извършени.

Когато аз предложих съвсем официално, след ангажимента от страна на финансовия министър, че ще му трябват 7 млрд. евро, а не 8, да бъде променено това число в договора, който ратифицираме, управляващите казаха, че това няма как да стане, коментира Георги Кадиев.

Според него управляващите са създали масова психоза, объркали са всички, включително и народните представители. Той подозира, че в цялата работа има нещо гнило, нещо, което управляващите са искали да скрият, и затова са бързали.

„БСП получи информация, че 19 банки са кандидатствали за мостовото споразумение и 4 са били избрани, но не и параметрите на договора, нито защо са избрани именно въпросните 4”, обяви Кадиев.

Той обясни, че две от тях са световни банки, а другите две са силни в България, но нищо особено на световния пазар.

Все пак това е външен дълг и трябват банки, които имат много силен достъп и много силно реноме на световния пазар, категоричен бе народният представител.

Пред Комисията по бюджет и финанси министър Горанов е отговорил, че не е поет ангажимент към четирите банки, които да получат правото да емитират следваща емисия. По-късно се е оказало, че е поет такъв ангажимент за 3 години, припомни Кадиев. 

Народният представител от БСП заяви, че партията му е гласувала против дълга, защото не се е „продала“, подобно на ДПС, чиято сделка била - „Няма да ни закачате хората по места, а ние ще ви гласуваме важните решения“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.03 2015 в 16:05

Заповедта е от Москва . Да се изпълни веднага !

02.03 2015 в 07:01

Кадиев, БСП умре, а ти червена отрепко се стягай за затвора, заедно с престъпната ви шайка. Този път няма да има прошка за такива като вас!

02.03 2015 в 06:08

Абе кадийче,защо не си гледаш фирмите и милионите които влачите от държавата,ами се правиш на умен политик,хайде престанете да бълвате глупости!!Май ви се ще да сте на власт,ама милиони отново избраха ГЕРБ и БОЙКО БОРИСОВ.Вие никога няма да се върнете нав ласт,защото комунизма умря.

02.03 2015 в 05:04

Мъдиев видя, че Пияндурника не става, Гея изчезна по Европа, а Мая Общата и Курнелия не пеят в градския хор, и реши, че му е дошло времето да обязди умиращата столетница. Абе аланкоолу, от теб се иска да я погребеш, не да я възкресяваш!

01.03 2015 в 23:55

... къдийката на нашенски Немцов ли ми се прави?

(жалък клоун е къдийката... жалък продавач "под себестойност"...)

#JeSuisNemtsov !

01.03 2015 в 21:50

„БСП иска да има пълна прозрачност и яснота относно дълга, категоричен бе той.“
Да де и ние искаме яснота относно доходите на семейство Кадиеви амааа ниц бе бако.

01.03 2015 в 21:39

"Кадиев заяви, че според него ако"

"Кадиев смята"

"Според него"

"Той подозира"

Цялата им работа на тия червени олигофрени е такава!