Къде са отцепниците от ИТН в листите на ПП

Само проф. Николай Радулов не е кандидат-депутат

Ружа Райчева 01 септември 2022 в 12:22 12311 3

Отцепниците дават брифинг в НС след среща с представители на ПП

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Отцепниците дават брифинг в НС след среща с представители на ПП

Отцепниците от парламентарната група на "Има такъв народ" и бившият министър на спорта Радостин Василев намериха пристан в листите с кандидати за народни представители на "Продължаваме промяната". Изключение прави само експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов.

Преди около два месеца Радостин Василев и депутатите от ИТН Иво Атанасов, Георги Георгиев, Деян Петков, Светлин Стоянов и Николай Радулов обявиха, че напускат партията. "Мафията проби в ИТН", обяви тогава Василев.

Впоследствие от ИТН разпространиха запис, на който се чува как той заплашва депутатката Христинка Иванова, че "ще ѝ прати човек" да се подпише, че напуска парламента, ако не се присъедини към отцепниците. На записа се чува как Радостин Василев я увещава, че "няма да станат ПП и дори няма да ги подкрепят".

Въпреки тези си думи сега първи в списъка с кандидат-депутати на ПП в Габрово е именно Радостин Василев. Той е основател на гражданското движение "Силна България", което се вля в листите на ПП.

Водач на ПП в 5-и МИР във Видин е адвокат Иво Атанасов, който най-вероятно дължи досегашното си присъствие в парламента на бившия кадър на ИТН и сегашен кандидат-депутат на ГЕРБ - Росица Кирова. Тя бе изгонена от ИТН със скандал, след като се появиха снимки как се вози в джипа на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. В миналото Атанасов е работел за Кирова.

Спряганият за регионален министър във втория проектокабинет на ИТН Георги Георгиев е втори след Деница Симеонова във врачанския многомандатен избирателен район 6 МИР и четвърти в списъка за 24 МИР-София.

Последният отцепник, който леко странеше от групата на останалите независими депутати, е икономистът Кирил Симеонов. Той заема втора позиция в 28 МИР-Търговище и шеста позиция в 3 МИР-Варна. Симеонов последен се отцепи от групата на ИТН, като на пръв поглед запази добрите си отношения с досегашните си съпартийци.

Досегашният общински координатор на партийните структури на ИТН в Плевен Деян Петков сега е трети в листата на ПП за града. Бившият служител на НСО Светлин Стоянов заема четвърта позиция в 19-МИР Русе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1555

3

ob1

01.09 2022 в 17:00

първата мисъл на сашка парапетлийска - пачки и кюлчета. Достойна жрица за тиквения вожд... и друг вид употреба също

1730

1

Ivan

01.09 2022 в 13:23

Много моля, редакцията! Това са хора, проявили морал и здрав разум в обставка на пълен идиотизъм от страна на Тошко Африкански и ИТН-компания. В унисон с ГЕРБ-аджийските хайдуци, далавераджиите от ДПС, малоумника Копейкин, червените ескадрони на Нинова (всъщност те се държаха в ситуацията за първи път, донякъде нормално!) и вся остальная сволочь. И тези люде, загърбили идиота от Учиндол не са политически номади, отцепници и пр! Образовани и специалисти... Дай Боже повече такива "отцепници" в редиците на ПП!!!