Между ИТН и ПП: Гражданското движение на Радостин Василев вече е факт

Йорданка Веселинова 25 август 2022 в 16:13 2825 1

Архив

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Радостин Василев

Гражданското движение на отцепника от "Има такъв народ" и настоящ водач на листата на "Продължаваме промяната" в Габрово Радостин Василев вече е факт.

Той съобщи за политическия си проект "Гражданско Движение Силна България" във фейсбук и като негова основна цел посочи продължаването на борбата срещу мафията, задкулисието и грабителите на родината ни.

В публикацията си бившият спортен министър в кабинета "Петков" се самоопредели като предводител на "кръстоносен поход срещу кърлежите, изсмукващи ресурса на сектора (спорт - б.а.) и владеещи само и единствено в своя полза спортната инфраструктура". По думите му той е знаел че битката ще е тежка, но не е очаквал "предателството на лидера на партията, която го излъчи за министър (ИТН - б.а)".

Василев посочва и основните приоритети на движението както и най-важната му цел - "унищожаване на корпоративно чудовище ГЕРБ - ДПС и възмездие".

За гражданското движение на отцепниците се заговори малко след като първите петима депутати се разграничипа от ИТН. Тогава Радостин Василен и Николай Радулов се спрягаха като водачи на формацията, която трябваше да дебютира на предсрочните избори.

Отцепниците от ИТН с гражданско движение на вота, Радостин Василев и Николай Радулов ще са лидери

Патентът отцепници от Слави да създават политически формации обаче не е на бившия спортен министър. През април тази година бивши кандидат-министри на ИТН създадоха партия "Развитие". За председател на партията бе издигната Десислава Димитрова, по-рано номинирана от Трифонов за министър на икономиката. Скоро след създаването си обаче формацията залезе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови