Кабинетът пуска проекта "Гранд-Каньон", подписва с турска компания

OFFNews Последна промяна на 06 май 2015 в 15:24 18314 20

Правителството одобрява на утрешното си заседание меморандум с турската компания "Гаранти-Коза България" за изпълнение на проекта "Гранд Каньон - София" в "Младост". Ще бъде създадена и работна група, която да осигури институционална подкрепа на проекта. 

Инвеститорът планира да вдигне на мястото на някогашната "Нова Деница" комплекс със 765 апартамента, търговски център, луксозна хотелска част, престижна очна клиника, голяма паркова зона с фонтан и водни площи, стана ясно още миналата година. Предвидените инвестиции са за над 100 млн. евро. 

Garanti Koza е сред най-големите турски компании. Разгъната застроена площ на "Гранд Каньон" ще е 138 хил. кв.м, а парковата зона - около 20 хил. кв.м. Трите сгради в комплекса ще се казват "Витоша", "Пирин" и "Рила". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.05 2015 в 14:54

Младост Абу Даби :-)

08.05 2015 в 14:54

Младост Абу Даби :-)

07.05 2015 в 15:20

Проектъ е страхотен. Дано да стане по бърже.

Със сигурност шъ е много по-добре от тоя пущинак и змиярник, който до сега беше тоя терен. И тъпото Аско, дето не мяза на нищо.

07.05 2015 в 14:52

ако махнат високите сгради, гранд-каньона ще изглежда по-приемливо. не си представям тези небостъргачи на толкова малко пространство

07.05 2015 в 14:10

До "инвеститора" Кайзер №8
"100 млн. инвестиции са си чисто изнасяне на пари от страната"
С такива "инвестиции" по морето изгонихме туристите, а в София не остана междублоково пространство и зелени площи.
Аман от такива инвеститори при наличието на такава демографска криза и стагниращ бизнес.

07.05 2015 в 14:03

Едно време чалмите не можаха да ни унищожат с ятаган, българските управници все още се опитват да ни унищожат чрез мизерия, но най-накрая управниците и турците налучкаха правилния път- ще ни удавят в бетон.

07.05 2015 в 00:00

КАК СЕ ПРАВИ БИЗНЕС В „ЕВРОПЕЙСКА“ БЪЛГАРИЯ?! ИГРАЕШ ТЕНИС С БОРИСОВ, ПАДАШ, „ПЛАЩАШ“ И СТАВАШ „СТРАТЕГИЧЕСКИ ИНВЕСТИТОР“

БОЙКО БОРИСОВ обича да играе тенис. Играе само на “вързано”, ако паднеш – “плащаш”. Борисов почти винаги “бие” на тенис, за да може да се официализира “плащането”, ако утре прокуратура, данъчни, ДАНС, ГДБОП, КОНПИ, БОРКОР вземат, че се позаинтересуват от доходите на премиера-слънце, да има как да оправдае паричките си. Клетият, нали седи в Банкя, сам като куче. Над Банкя поръчкови “дрончета” на сополивите журналистчета от неговите телевизии никога няма да припарят.

Темата обаче е друга, а именно: как се прави бизнес в “европейска” България и как всъщност НИКОГА тази територия няма да бъде уважавана, нито от американци, нито от европейци, нито от руснаци, нито от турци.

Това, което АФЕРА ще разкрие в тази публикация би довело до грандиозен, чутовен и с тежки последици за участниците в него скандал, но не в България, а в Северна и Централна Европа, вероятно в САЩ, а със сигурност в държави като Япония и Южна Корея. А в Китай, там и глави щяха да падат! Тук обаче е България, а човек, който трябва да не слиза от подсъдимата скамейка…е премиер?!


09 април 2015 г., четвъртък, един ден преди Разпети петък. За мнозина българи това е работен ден, преди серията от почивни дни за Великден. За вас може и да е бил работен, но за Борисов не е. Рано следобед той, заедно с партньора му на двойки Янаки Янакиев, вече са “победили” на тенис двойката – Стефан Цветков, президент на Федерацията по тенис и…Шюкрю Икел, собственик на водещата турска строителна компания “Гаранти Коза”, спонсор на състезания по тенис у нас, с амбиции към онзи момент да строи огромен комплекс “Гранд Каньон” в софийския квартал “Младост”.
07 май 2015 г., четвъртък, един ден след Гергьовден. За мнозина българи това е работен ден, след поредния празничен ден. Този път и за Борисов е работен ден. Ще отиде до Министерски съвет, ще каже някоя “мъдрост” пред камерите в началото на заседанието, ще изпуши няколко пури след края му и ще се сети, че само преди месец е “бил” на тенис Шюкрю Икел. Преди пурата, Борисов ще е прокарал с решение на целия Министерски съвет одобрението на Меморандум за разбирателство между Република България и “Гаранти-Коза” за изпълнение на приоритетен инвестиционен проект “Гранд Каньон” в София и създаването на Междуведомствена работна група за осигуряване на институционална подкрепа при изпълнение на приоритетния инвестиционен проект. Става въпрос за инвестиция в размер на над 100 млн.евро. А на мястото на някогашния магазин “Аско Деница” ще изгрее комплекс от 765 апартамента, МОЛ, хотел, модерна очна клиника и водна зона.

Формално решението за Меморандум между правителството на територията България и турската мегакомпания се внася от икономическия “министър” Божидар Лукарски.

Всички до един ще вдигнат ръка и точката ще бъде приета, дори без обсъждане. Толкова за морала на “реформаторите” в кабинета, които искаха прозрачност, върховенство на закона, предвидима бизнес-среда и всичко в името на чуждите инвестиции.
АФЕРА не е против инвестициите. За разлика от прецедента Роско Плевнелиев ние не ги делим на руски, австрийски, френски и турски. Сигурни сме, че “Гаранти Коза” ще осигурят много работни места, ще осигурят приходи и за медиите, в които компанията ще рекламира. А те медиите вече са се подредили и чакат рекламата им, първи са тези на “умните и красивите” и на протестърските. Познахте, Прокопиевите и на един некъпан сребролюбец – Владко му е именцето. АФЕРА обаче е против подобен начин за правене на бизнес, защото той е причината за смъртта на петимата работници в рухналия преди месец хотел на “Св.Константин и Елена”, нали, забравихте ги. Забравиха ги и поръчковите медии, които никога няма да разследват какви разговори са водили между сетовете Борисов и турските му гости.

Ще каже ли нещо онзи амбасадор Дьо Кабан, няма ли да се възмути? Няма! Колко ли пъти е ходил и той да “играе” тенис с този и онзи френски инвеститор.

Колко ли бизнесмени мечтая и отговарят на условията да получат сертификат за “приоритетен инвеститор”, но явно не знаят, че трябва да “паднат” на тенис, но да запомнят, играта винаги е “на вързано”, т.е. да приготвят и кеш.
Ще мълчат като риби на сухо, защото получават и “сухо” и нареклите се “патриоти”. Ако ще и джамия да искат да построят в Младост, Валерко Бургаския и Агент Каракачанов няма и гък да кажат, нали са във властта.
Най-мълчаливи ще са Рамадан Кунев и Пръмовица, а и техните момченца Ицко Салфетката и Божо Локото. Нали и те са на трапезата, хапват, пийват, процентче тук, процентче там. Назначение, смяна на модела КОЙ с модела СВОЙ – първо в министерства и агенции, после в съдилищата, а накрая и в местната власт.

ДПС също ще мълчат, разбираемо. Става въпрос за турска инвестиция.

БСП и те, тихо и кротко, ще се надяват, че ще получат някоя и друга трохичка, ако не от този проект, то от следващия играл тенис с Боко Магнолията.

В ДАНС ще четат, ще препрочитат тази статия и ще има да ни псуват, че им вършим и тяхната работа, а те спят. Спи и Цацаров, нека спи, нали заради това си го избраха.

И всички споменати, спрете да ни търсите “цаката”, да ни следите и дебнете, за да не ви разкажем играта! Борисов, ако имаш морал, но ти нямаш, заради това – гледай да не се задавиш с пурата, когато слугата ти Яне Янев те информира за поредната оперативна разработка на АФЕРА.

На снимката: Бойко Борисов е прегърнал Шюкрю Икел, Банкя, 09 април 2015 г.

06.05 2015 в 23:13

ХОРА ПРАВЕТЕ ПРОТЕСТ!! Около Кауфланд няма да се диша, ще си останат с прахуляка и без слънчева светлина! Този строеж унищожава квартала!!

06.05 2015 в 22:06

поредния търговски център.... Ще ми ги ядете после потни ,ще останат ли хора да се радват на турските хареми

06.05 2015 в 20:46

Ейй супер! Инвестицията е важна!