Quantcast

Йордан Цонев: Няма обръчи от фирми, не знам защо ми викат Ментата

Милен Енчев Последна промяна на 04 декември 2013 в 09:31 5968 29

Йордан Цонев. Снимка: Булфото
Йордан Цонев. Снимка: Булфото

 

„Партийната субсидия замества обръчите от фирми около партиите. Ще се върнат, ако няма субсидия”, това каза днес пред bTV депутатът от ДПС и председател на бюджетната комисия в парламента Йордан Цонев. „Обръчи няма около партиите, субсидиите са достатъчни“, добави той.

Коментарът на Цонев бе в отговор на въпрос за планираното от управляващите партии БСП и ДПС увеличение на пенсиите с 4 лева и предложението за намаление на субсидиите за партиие с 1 лев. Според него и двете са недостатъчни, но това било „по-добре от 0 лева“.

На въпрос на водещите на сутрешния блок на телевизията откъде идва прякорът му (Данчо Ментата) депутатът отговори, че не знае. Опитът на водещите да изтръгнат някакво обяснение за неласкавото прозвище доведе до следния отговор: политиците сме публични хора и ни дават всякакви прякори и създават митове за нас, аз например не смятам, че е правилно на Бойко Борисов да му казват Боко Тиквата.

Ден по-рано Цонев бе определен от финансиста Кольо Парамов като „човека, който се разпорежда с икономиката на страната“. Днес депутатът отхвърли това твърдение с думите, че дейността му е публична и може да бъде проследена. Той на свой ред запита защо Парамов като ревизор в близкото минало е оставил неправомерното рефинансиране от страна на централната банка, през което са източени парите на българските граждани по времето на правителството на СДС.

Депутатът коментира и общия семинар на БСП и ДПС, който бе проведен в Боровец през уикенда. Тогава лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че страната разполага с най-доброто управление от прехода насам. „Не знам дали е така, но Орешарски и кабинетът му дават заявка да бъдат такова управление. Това го казвам без никаква доза излишно самочувствие или помпозност, не ми е характерно”, каза Цонев и даде за пример нещата, които се правят в икономиката и регулацията на бизнес климата само за 3 месеца: „Ходя и се срещам в малкото време с избиратели и с бизнесмени, признават, че се усеща нов стил на работа”.

Фактът, че въпреки положителните черти на кабинета, изброени от него, социолози регистрират постоянно падащо доверие в правителството, Цонев обясни така: тези данни се отнасят за доверието в цялата политическа система.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.12 2013 в 23:59

Тоя гагаузин сам е написал по-горе във форума за себе си:"През студентските си години 1976-80 г.....продавал долари,бил крупие и т.н." Голем смех!!! Гагаузинът от Добричко никога не е бил студент във ВИНС-а и въобще няма друго образование,освен 3-годишното Кашаварско (СПТУ по Хранит.пром.)-Варна. Той е един прост готвач, станал ухо на КДС в курортен к-с "Дружба" в ония години,преместен от тях за келнер да слухти и получил за "добрата служба" правото да си купи диплома от ВИНС-а с парите от бакшишите.Това мекере е най-старата "калинка" в Нар.Събрание.
Данчо Крупието е съвсем друг човек,наистина завършил ВИНС-Варна,родом варненец и наистина беше крупие първо в "Шведския х.",после и в х."Черно море"-Варна.Само че е с 50 см по-висок от това пале...

04.12 2013 в 17:00

Ами,Даньо,спомни си годините,които работеше в х-л "България" на двете длъжности и-вярвам,че ще се сетиш!

04.12 2013 в 16:25

......и използваше тъмнината,за да се среща след митингите с един забравен герой от близкото минало-Емил Райков!!

04.12 2013 в 16:13

за какво ли му викат ментата - заради зелените му очи сигурно, позеленели от много "мента" - идиот

04.12 2013 в 15:56

И работеше за ДС

04.12 2013 в 15:35

мамин златен той :) печеловник. по доктори да ги изхарчи тия пари дано :)

04.12 2013 в 14:34

Викат му ментата защото сигурно пие облаци!

04.12 2013 в 14:15

Ами защото си Мента бе депутатино, българският еквивалент на нази дума е мошеник. Цялото ти пребиваване в политиката е мошеничество.

04.12 2013 в 13:54

Парата прай ранъта! Ранъта прай бурбъта!
20стинки, верно нищо, МА БЕЗ ИЧ?!
Те затуй.

04.12 2013 в 13:39

Мента,ментараджия,менте -вси синоними на некачествена стока,какъвто си Данчо.Помниш лш в Бургас като сваляхме БСП 96 г.?Ти водеше тогава протестите със знаме във ръка.Спирахме пред Община и после пред БСП и викахме"всеки ден ще е така до победата".Тогава ти вярвахме-сега разбра ли защо ти викат МЕНТА?