Quantcast

Достоевски и Винету в дебата за бюджета на касата

Нели Чолашка Последна промяна на 27 ноември 2013 в 11:29 3385 7

Мая Манолова  Снимка: Сергей Антонов
Мая Манолова Снимка: Сергей Антонов

 

Дискусия за това кой какво е чел от класиката се завихри в пленарната зала на Парламента покрай дискусията за Закона за бюджета на Здравната каса за 2014 г.

Причина стана репликата на бившата здравна министърка - тежката артилерия на ГЕРБ Десислава Атанасова, към Мая Манолова от БСП: "Г-жо Манолова, покрай вашето следване в Русия вероятно сте се ограничили само до Манифеста на комунистическата партия. Надявам се поне да сте прочела и "Престъпление и наказание" на Достоевски".

Манолова не пропусна да ú отговори подобаващо.

"Г-жо Атанасова, чела съм и "Престъпление и наказание" и "Идиот".

Тя призова бившата здравна министърка да избере дали е участник или съучастник в престъпното прехвърляне на 1.4 млрд. лв. от сметката на Здравната каса в БНБ в централния бюджет.

Манолова каза още Атанасова, че по нищо не личи, че е завършила право, след като не знае какво представлява подзаконов нормативен акт, а по-скоро прилича на човек, завършил ПУЦ (бел. ред. - Професионален учебен център).

Атанасова се оправда, че е направила лапсус в някакво изказване и нападна Манолова, че не разбира нищо нито от право, нито от здравеопазване. "Тежката артилерия" дори прочете цитат от "Идиот", за да покаже, че и тя познава Достоевски. Това обаче се случи след 30-минутната почивка на депутатите.

В тази връзка Татяна Буруджиева предложи в пленарната зала да бъдат наредени Достоевски, "Винету" и "други класици", за да могат депутатите да правят бърза справка за цитати, а не да звънят по телефоните за цитати.

Ако ще говорим кой какво е чел, ще трябва да започнем с "Винету", обяви от трибуната Йордан Цонев от ДПС, визирайки единствената книга, която е прочел бившият премиер Бойко Борисов.

Даниела Дариткова от ГЕРБ призова управляващите "да не се правят на толкова невинни" с репликата: "Вече веднъж ви казах, че усещането ви за чиста съвест е признак на ранна склероза. Не виждам основание да се държите като случайни минувачи на пътнотранспортно произшествие".

Кирил Добрев от ГЕРБ обвини в некомепетентност и своите колеги от ГЕРБ, и управляващите.

"За да оптимизираш болничното здравеопазване трябва да предвидиш промени и усъвършенстване на доболничната помощ и на болничната помощ.

В противен случай, за съжаление, ще стане като пациента на един мой колега, който имаше повръщане и диария и за да намали загубата на течности, моят колега му спря приема на вода - успя да преодолее повръщането и диария като предизвика кончината на пациента.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.11 2013 в 20:46

Дебати няма единствено число! Моля!

27.11 2013 в 18:58

тъжно...народът ни мре като мухи ,а те си мерят п....ките .най-страшното нещо да те мамят и мачкат самозвани ,неграмотни и бездушни псевдоинтелектуалци.вън от парламента,уядени питекантропи!

27.11 2013 в 18:17

тъпите герберастчета вече станаха за подбив в НС всички им се подиграват на простотията и то с основание не знам що търпят подобно унижение ами не си направят харакири начело с тиквата недостойна история

27.11 2013 в 17:10

Деса Тъпото пак се е проявила....

27.11 2013 в 13:56

Много добро и по темата:
https://www.facebook.com/photo.php?v=10152049173555586

27.11 2013 в 13:19

На тези в НС няма ли кой да има каже, че няма "поднормативен акт", а има "подзаконов нормативен акт". То е просто, като баскетбола, ама не е за прости хора. Защо искам на всички депутати дипломите, да ги видим кой, къде, какво учил. И колко, или срещу колко-държавна поръчка или платено обучение, защото едно време беше така. И ако се окаже, че са били платено обучение-кой е давал парите. Защото тия са ми елементарно необразовани.

27.11 2013 в 12:54

Тая пача нещастна, не вярвам да е чела дори и "Чичо Пейо", ама се бие в гърдите,че е юрист.

Сега крак, дай боже утре и главата си да натроши !
Оставка, червени нещастници !!!