Иванов отговори: Не съм оставил пълна нула

ОFFNews 16 декември 2015 в 13:28 2963 8

"Законът за съдебната власт адресира голямата част от препоръките в мерки на стратегията. Не го внесохме, защото изчакахме да мине обсъждането на Конституцията. Това не е нула".

Така подалият оставка правосъден министър Христо Иванов отговори на думите на лидера на ДПС Лютви Местан, който го обвини, че не е свършил нищо.

Иванов излезе на парламентарната трибуна и призна, че не е имал намерение да го прави, но се е почувствал длъжен да отговори, защото "господин Местан адресира към мен цялото си изказване".

"Казахте, че съм оставил пълна нула като закони. Позволете ми да коригирам това изказване, защото е хубаво да се знае", обърна се той към лидера на ДПС.

Иванов заяви, че намира за смешни и твърденията, че целта на работата му е била персонална смяна. "През цялото време аз бях единственият политик, който твърдеше, че не трябва да се допуска преждевременно разпускане на Висшия съдебен съвет (ВСС)", припомни Иванов.

След това той отхвърли тезата на Местан за това, че оставката и решението на ДСБ да напусне управлението са показали желанието да имат свой Филчев.

"Нека да работим за това никой никога да не може да иска да има свой Филчев", призова Иванов.

След това той заяви, че не е съгласен с думите на Местан, че различните европейски държави има различни стандарти в съдебната система.

"Местан обоснова своята аргументация с отправната точка, че независимостта на съда била въпрос на различна интерпретация в Европа. Независимостта на съда е в основата на европейската цивилизация. Тя не може да се интерпретира. Това е крайъгълният камък на цялата европейска цивилизация", заяви още Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!