Ексклузивно Бойко Борисов е опериран след травма при мач (допълнена)

Иванчева: Моят екип подготви размяна на терени за строежи, не Фандъкова

Бившите кмет и зам.-кмет на Младост били в СО в деня на ареста си, заради план за запазване на зелени площи

OFFNews Последна промяна на 09 август 2019 в 10:28 4919 2

Бившият кмет на Младост Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова са били на среща в Столична община в деня на ареста си за подкуп на 17 април м.г. заради план за преместване на конфликтни строежи в Младост. 

Става въпрос за трите имота, предвидени за застрояване, за които столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че е постигнато съгласие със собствениците и терените ще останат зелени площи. 

Десислава Иванчева и Биляна Петрова настояват кметът Фандъкова да представи документ с писмено заявено съгласие на собствениците на трите имота, за които твърди, че са се съгласили на преместване. Както и да покаже своята заповед, с която твърди, че е формирала екип, начело с главния архитект Здравко Здравков, за разглеждане на „повече от 30 имота в Младост, предвидени за строителство”.

Настояваме кметът на София да се ангажира с конкретен срок за финализиране на процедурата по размяна на трите имота, за които твърди, че е постигнато съгласие.

Инициативата за преместването на конфликтни строежи от зелени площи между блоковете в свободни общински терени започва кметът на Район „Младост” Десислава Иванчева още в началото на мандата ѝ в края на 2016 г. През декември 2017 г., Иванчева поставя начело на екипа за преместването зам.-кмета Биляна Петрова и главния архитект на района Стефан Стефанов. След наистина дълги и тежки преговори съгласие за преместване екипа на Иванчева постига не с трима, а с четиринайсет собственици и инвеститори - на два имота с обща площ от 12,395 дка и обща разгъната застроена площ от 38 095 кв.м. 

На първия имот, който се намира в "Младост 4" и е с площ 2.4 дка, беше планирано да се преместят два проблемни строежа – този до бл. 11 и една от секциите до бл. 70 в Младост 1.

С дванайсет от четиринайсетте е постигната договорка да бъдат преместени именно на втория парцел - мястото, което Фандъкова посочва – до магазините HIT и „Принцес“ на бул. „Ал. Малинов“. Теренът е с площ 9985 кв. м и е част от капитала на общинското дружество "Софийски имоти" ЕАД. Проектът за разделяне между инвеститорите е изработен от екипа на район "Младост", начело с главния архитект Стефанов.

Тук трябваше да се преместят освен 3-те терена, за които говори Фандъкова - (при бл. 321, при бл. 401, бл. 68), още 9 проблемни терена - две от секциите при бл. 70 и други. Документацията за преместване беше в колата и беше "арестувана" на 17 април 2018 г.

Ще бъде поискано копие от съда, за да Ви информираме допълнително, пишат Иванчева и Петрова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3410

2

bobacko

09.08 2019 в 16:21

След като може толкова нагло да краде постигнатото от други, кметицата на София какво ли може да прави с общинските пари?

11009

1

случайно прочетох

09.08 2019 в 10:58

Фандъкова съвсем се о@ра!