Иванчева и Петрова се разминали за 7 минути с местния вот, обжалват отказа на ОИК

Петър Кърджилов обяви, че се е оттеглил от кампанията им

OFFNews Последна промяна на 25 септември 2019 в 14:37 5276 2

Десислава Иванчева и Биляна Петрова ще обжалват отказа на ОИК София да ги регистрира като кандидати за кмет на София и на Младост. 

Причината бе закъснение от 7 минути при внасянето на документите в Общинската избирателна комисия. 

"Категорично заявяваме, че не сме целили отказ от регистрация, защото се страхуваме да участваме в изборите. Точно обратното - обжалваме в законоустановения тридневен срок. Ще чакаме решенията на ЦИК", обясни Иванчева във Фейсбук.

В бюлетините за местния вот в столицата няма да фигурира изобщо "Християндемократическа партия на България", от чието име трябваше да са кандидати Иванчева и Петрова. Пропада и листата им за общински съветници, заради закъснението при подаването на документите в ОИК вчера. 

"След 17.00 часа на 24 септември няма постъпили други предложения за регистрация на кандидатски листи, освен от ПП „Християндемократическа партия на България“, поради което комисията счита, че не следва да толерира неспазването на преклузивните срокове по Изборния кодекс, както и че всички участници в изборния процес следва да бъдат равнопоставени и третирани еднакво", се посочва в решението за отказ от регистрация на ОИК в София. 

По-рано днес бившият пиар на район "Младост" Петър Кърджилов обяви във Фейсбук: "Преди две седмици отказах въобще да се занимавам с кампанията на Иванчева и Петрова с ХДПБ. Дни преди скандала с "преврата" с Йордан Бонев поисках да поема изцяло комуникацията и координацията в кампанията, но Десислава Иванчева ми отказа, поради което реших да се оттегля". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3410

2

bobacko

25.09 2019 в 16:08

- За колко изпуснах влака бе чедо?
- За седем минути, бабо.
- Е, значи за малко съм го изпуснала.

И дано феновете на Иванчева, не станат фенове на Манолова!

16101

1

order

25.09 2019 в 14:45

Това е добре. Все пак тя има почитатели и вземаше от протестният вот...... Сега тоя протестен вот ще се влее към Манолова!!!!!