Иванчева: Няма да влизаме в коалиция с Демократична България, отиваме сами на вота

OFFNews 23 септември 2019 в 15:58 3815 1

Снимка Архив

Няма да влизаме в коалиция с Демократична България за местните избори.

Това обяви днес на страницата си във фейсбук Дисислава Иванчева, която се кандидатира за кмет на София, но води кампанията си под домашен арест заради присъда за подкуп на първа инстанция. 

Преди седмица тя съобщи, че са поканили Демократична България за коалиционно споразумение за районни кметове в София, защото "при общи кандидатури имат огромни шансове поне за 11 балотажа". За общински съветници няма да се коалираме, както и за кмет на София, уточни тогава Иванчева. И допълни: Нямам никакво намерение да бъда "погълната" от ДБ, още повече, че не съм съгласна с доста неща, които се случват там. 

Днес става ясно, че коалиране няма да има, а кандидатите за кметове, районни кметове и общински съветници за София, Варна, Пловдив, Сливен и Хасково "ще бъдат издигнати само и единствено от Християндемократическата партия на България, която прие да е мандатоносител на нашата гражданска инициатива".

Кои са кандидатите на Иванчева ще бъде обявено на 25 септември заедно с номерата им в бюлетината, които ще бъдат изтеглени чрез жребий в ЦИК на тази дата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови