Отказаха регистрация на Десислава Иванчева за изборите

OFFNews 25 септември 2019 в 10:50 9257 5

Столичната общинска избирателна комисия отказа регистрация на Десислава Иванчева за местните избори на 27 октомври.

Кандидатурата на бившата кметица на столичния район "Младост" за кандидатира за кмет на София бе издигната от "Християндемократическа партия на България" на Ирина Абаджиева-Репуц. Предложението е внесено в последния възможен ден по регламент - 24 септември, но след 17 ч., когато е крайният срок за това.

Именно тази е и причината за отказа, става ясно от мотивите на комисията.

Предложението за издигане на Десислава Иванчева е представено извън законоустановения срок. Комисията счита, че не следва да толерира неспазването на преклузивните срокове по Изборния кодекс, както и че всички участници в изборния процес следва да бъдат равнопоставени и третирани еднакво - се казва в мотивите за отказа.

Това не е всичко.

При приемане на документите с предложение приложение №63 от изборните книжа е представен електронен носител, който не съответства на приетия от ОИК-СО образец на електронен носител в структуриран вид на EXCEL.

Решението от 24 септември, публикувано на 25 септември, подлежи на оспорване в тридневен срок.

По същото време, днес Централната избирателна комисия даде чрез жребий номер на "Християндемократическа партия на България" - 47. По всяка вероятност срещу него в бюлетината няма да пише нищо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

4

order

25.09 2019 в 14:43

Това е добре. Все пак тя има почитатели и вземаше от протестният вот...... Сега тоя протестен вот ще се влее към Манолова!!!!!

11671

3

безпартийна

25.09 2019 в 12:27

Трудно е да повторя името ти, драги. Но нашият човек "с голата мастия" е квалифициран, компетентен и почтен. Явно, за теб е трудно да възприемеш такива хора. Твоят образец за подражание са списвачите на сайта ПИК. Лика-прилика сте си.

11671

1

безпартийна

25.09 2019 в 11:14

Една добра новина за нормалните хора. Кандидатурата на Иванчева беше клин на статуквото срещу нормалния демократичен вот. Също както и на евроизборите.