Ивайло Мирчев: Тази година вместо празник на Европа имаме Ден на ненаучените уроци

Парадът на смъртта и тази година ще тропа по изтънелите души на руснаците, пише Радослав Бимбалов по повод 9 май

OFFNews 09 май 2022 в 10:46 2310 3

Снимка Фейсбук

Тази година вместо празник на Европа имаме Ден на ненаучените уроци, написа във Фейсбук депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев по случай 9 май. 

"Човек би казал, че за толкова години трябваше да сме се научили да разпознаваме големите опасности, да не насърчаваме обезумелите диктатори, да пазим жив спомена за зараждането и механиката на злото, за да не го повтаряме. Защото историята не се повтаря сама. Ние я връщаме, с неумението си да помним. Днес битката за Европа се води в Украйна и България няма право на повече грешки в избора от коя страна на историята да застане", пише още Мирчев.

Тази сутрин една от фигурите на паметника на съветската армия в София беше оцветена в багрите на украинския флаг с помощта на дрон, а точно в 3.00 часа московско време започнаха парадите за 9 май на територията на Русия.

Вчера от ДБ призоваха Столична община да забрани шествие на т.нар "Безсмъртен полк" - шествието в чест на Червената армия, което обаче се провежда у нас днес.

Рекламистът Радослав Бимбалов също написа коментар в социалната мрежа със заглавието: "Денят не е руски":

"Този ден победен със барут пропит е” се пее в припева на съветския хит “День победы“. Въпреки че звучи като военен марш, песента не е писана по военно време. Съветските пропагандни трубадури я създават цели трийсет години след капитулацията на Германия - чак през 1975.


Тази песен бързо става горд музикален фон на военния парад в Москва. Милиони руснаци ронят патриотични сълзи пред телевизорите на този ден от десетилетия, наблюдавайки как Кремъл се хвали със своите метални играчки за масово унищожение. През Червения площад минават ултрамодерни машини, струващи милиони, а обикновеният руснак ръкопляска вкъщи, докато си мечтае за перална машина.


Парадът на смъртта и тази година ще тропа по изтънелите души на руснаците. А техният порочен господар Путин ще застане на своята диктаторска трибуна и ще им обещае да изпрати своите мощни военни играчки навсякъде, където има перални машини за крадене.


Време е българите да изтрият от съзнанието си тази противна пропаганда. Днешният празник е огромен и той съвсем не е съветски, още по-малко руски. Този ден не отбелязва капитулацията на една фашистка Германия през 1945, а заявеното желание на една нова, Западна Германия да загърби своето мрачно минало и да стане част от нов европейски мир и просперитет - само пет години по-късно - на  9ти май 1950. Честит празник на всички държави, които днес почитат мира като единствен начин за постигане на общ, европейски напредък. Съвсем логично - Русия няма място в този списък."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

2

AntiZ

09.05 2022 в 10:58

Наивно е да се мисли, че става дума за ненаучен урок. При нас положението е системен бъг (system error) не в главите на 3/4 от природонаселението. В тези глави има само сърпове, чукове и z-ки. Става дума за сбъркан манталитет. Тотално сбъркана ценностна система. Просто сме си такива.

-1495

1

zuIjin

09.05 2022 в 10:56

Да се забрани Рашистката пропаганда в България.