Демократична България призовава за забрана на шествието на ''Безсмъртия полк''

OFFNews 08 май 2022 в 13:41 5461 8

Снимка ''Безсмъртият полк''

„Демократична България“ призовава Столична община да забрани шествие на т.нар „Безсмъртен полк“, което е предвидено да се състои на 9 май.

В декларация общинските съветници от ДБ напомнят, че шествието е в чест на Червената армия – окупатор, настанил се в България след 9 септември 1944 г.

„Неприемливо е в центъра на столицата на държава членка на Европейския съюз и НАТО да бъдат развявани знамена на страна-агресор, още повече, че посолството ѝ си позволява да нарича българските граждани „евроатлантически подлоги“, се казва в декларацията.

Ето и пълния текст:

"Навръх Деня на Европа български еквивалент на т.нар. „Безсмъртен полк“ се кани да проведе шествие в чест на Червената армия – окупатор, настанила се в България след 9 септември 1944 г. Несъмнено събитието ще бъде използвано като повод и за изразяване на подкрепа към изцяло противозаконните и в разрез с международното право действия на руската армия в Украйна.

„Демократична България“ неколкократно и ясно изрази своята позиция спрямо непредизвиканата война, започната лично от президента на Руската федерация Владимир Путин, която доведе до множество невинни жертви, както и редица икономически предизвикателства не само в България, а и в световен мащаб.

Бихме искали да напомним, че комунистическият режим е обявен за престъпен от страна на Народното събрание на Република България и е абсолютно неприемливо в центъра на столицата на държава членка на Европейския съюз и НАТО да бъдат развявани знамена на страна-агресор, още повече, че посолството ѝ си позволява да нарича българските граждани „евроатлантически подлоги“.

Призоваваме Столична община да вземе превантивни мерки, за да бъде избегната излишна ескалация на напрежението, като обяви най-логичното и правилно решение – да забрани шествието."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

9

офф бее

08.05 2022 в 19:54

...
Кой прибра под свое крило всичките чапкъни в България, а законните власти, в това число и В. Н. Събрание, за незаконни с единствена цел, да се продължи още в Бългрия безредицата, да се отчая и омаломощи българският народ и да каже: „Дойдете и ни спасете” -
Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв!
Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука…
То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!

Ей ти ценности и памет!

-60

8

офф бее

08.05 2022 в 19:53

И още пак той:
Ами я кажете, кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на неговата глава не бяха изсъхнали още лавровите венци от Сливница?
Кой даваше честно и благородно слово, че ако си отиде тоя княз, то и съединението ще бъде пълно, и правата на България ще да си останат непокътнати, и конституцията ще си бъде в сила, с една реч, България ще да цъфти и вирее?
Така ли излезе? Кой изпрати подир няколко дена подлия Генерал Каулбарс да развращава, подкупва, лъже, бунтува и беснее?
Кой подучи пичовите и вагабонтите да вдигат бунтове в Бургас, Сливен, Силистра и Русе, да леят кръв и въвеждат анархия, щото по тоя начин да се отвори път за чужда окупация?
...

-60

7

офф бее

08.05 2022 в 19:52

Захари Стоянов за Русия:
Кой въстана срещу нашето свещено дело - съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навлязат в България и да пуснат малко кръвчица на братушките?
Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата срещу неприятеля?
Кой си дръпна от нашата войска офицерите, които хрантутехме като просяци с единствена адска цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле?
Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна? Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България?

-5502

6

Разумен

08.05 2022 в 17:33

Хората имат ценности и памет за миналото, за разлика от част мнимите европейци. В доста европейски държави също не са изтрешели напълно и се провежда Безсмъртния полк.

2744

5

AAA

08.05 2022 в 15:51

Само слабоумни селяндури дошли с рейсове са с руски знамена . И най простиса варненските чеда начело с Копейкин.

2099

2

Mateevk

08.05 2022 в 14:42

Със забрани не знам дали ще стане нещо. Най-много пак до бой да се стигне. Защо този безсмъртен полк у нас да не включва и жертвите на режима, наложен с идването на "освободителите". Хайде да видим чий полк е по-дълъг и да замълчим малко преди да озверяваме още повече! Срещу фанатизма и простотията бронебойни патрони няма открити! Те могат да се разрушат само отвътре.

-60

1

офф бее

08.05 2022 в 14:05

Луковмарш и тея са двете страни на една монета.