Демократична България призовава за забрана на шествието на ''Безсмъртия полк''

OFFNews Последна промяна на 08 май 2022 в 13:41 4741 8

Снимка ''Безсмъртият полк''

„Демократична България“ призовава Столична община да забрани шествие на т.нар „Безсмъртен полк“, което е предвидено да се състои на 9 май.

В декларация общинските съветници от ДБ напомнят, че шествието е в чест на Червената армия – окупатор, настанил се в България след 9 септември 1944 г.

„Неприемливо е в центъра на столицата на държава членка на Европейския съюз и НАТО да бъдат развявани знамена на страна-агресор, още повече, че посолството ѝ си позволява да нарича българските граждани „евроатлантически подлоги“, се казва в декларацията.

Ето и пълния текст:

"Навръх Деня на Европа български еквивалент на т.нар. „Безсмъртен полк“ се кани да проведе шествие в чест на Червената армия – окупатор, настанила се в България след 9 септември 1944 г. Несъмнено събитието ще бъде използвано като повод и за изразяване на подкрепа към изцяло противозаконните и в разрез с международното право действия на руската армия в Украйна.

„Демократична България“ неколкократно и ясно изрази своята позиция спрямо непредизвиканата война, започната лично от президента на Руската федерация Владимир Путин, която доведе до множество невинни жертви, както и редица икономически предизвикателства не само в България, а и в световен мащаб.

Бихме искали да напомним, че комунистическият режим е обявен за престъпен от страна на Народното събрание на Република България и е абсолютно неприемливо в центъра на столицата на държава членка на Европейския съюз и НАТО да бъдат развявани знамена на страна-агресор, още повече, че посолството ѝ си позволява да нарича българските граждани „евроатлантически подлоги“.

Призоваваме Столична община да вземе превантивни мерки, за да бъде избегната излишна ескалация на напрежението, като обяви най-логичното и правилно решение – да забрани шествието."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15

9

офф бее

08.05 2022 в 19:54

...
Кой прибра под свое крило всичките чапкъни в България, а законните власти, в това число и В. Н. Събрание, за незаконни с единствена цел, да се продължи още в Бългрия безредицата, да се отчая и омаломощи българският народ и да каже: „Дойдете и ни спасете” -
Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв!
Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука…
То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!

Ей ти ценности и памет!

15

8

офф бее

08.05 2022 в 19:53

И още пак той:
Ами я кажете, кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на неговата глава не бяха изсъхнали още лавровите венци от Сливница?
Кой даваше честно и благородно слово, че ако си отиде тоя княз, то и съединението ще бъде пълно, и правата на България ще да си останат непокътнати, и конституцията ще си бъде в сила, с една реч, България ще да цъфти и вирее?
Така ли излезе? Кой изпрати подир няколко дена подлия Генерал Каулбарс да развращава, подкупва, лъже, бунтува и беснее?
Кой подучи пичовите и вагабонтите да вдигат бунтове в Бургас, Сливен, Силистра и Русе, да леят кръв и въвеждат анархия, щото по тоя начин да се отвори път за чужда окупация?
...

15

7

офф бее

08.05 2022 в 19:52

Захари Стоянов за Русия:
Кой въстана срещу нашето свещено дело - съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навлязат в България и да пуснат малко кръвчица на братушките?
Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата срещу неприятеля?
Кой си дръпна от нашата войска офицерите, които хрантутехме като просяци с единствена адска цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле?
Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна? Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България?

-5207

6

Разумен

08.05 2022 в 17:33

Хората имат ценности и памет за миналото, за разлика от част мнимите европейци. В доста европейски държави също не са изтрешели напълно и се провежда Безсмъртния полк.

997

5

AAA

08.05 2022 в 15:51

Само слабоумни селяндури дошли с рейсове са с руски знамена . И най простиса варненските чеда начело с Копейкин.

543

3

Злотоку4е

08.05 2022 в 15:35

За сефте чувам за такова шествие. Странни хора са столичани, на времето им се чудех на олигофренията да махат със знаменца покрай съветските кортежи, сега им се чудя на шествията. Ма щом ви кефи шествайте си, и гей паради си правете, то армия за други няма

2061

2

Mateevk

08.05 2022 в 14:42

Със забрани не знам дали ще стане нещо. Най-много пак до бой да се стигне. Защо този безсмъртен полк у нас да не включва и жертвите на режима, наложен с идването на "освободителите". Хайде да видим чий полк е по-дълъг и да замълчим малко преди да озверяваме още повече! Срещу фанатизма и простотията бронебойни патрони няма открити! Те могат да се разрушат само отвътре.

15

1

офф бее

08.05 2022 в 14:05

Луковмарш и тея са двете страни на една монета.