Юнкер се надявал приятелят му Бойко да направи всичко, за да отпадне наблюдението на ЕК

OFFNews 18 февруари 2016 в 16:13 6352 31

Юнкер се надявал приятелят му Бойко да направи всичко, за да отпадне наблюдението на ЕК

В рамките на мандата на Европейската комисия България ще излезе от механизма за наблюдение. Това е казал председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, цитиран от правителствената пресслужба.

Според изказването на Юнкер българският премиер Бойко Борисов, "който е брат и приятел", ще направи всичко възможно, за да отговори на очакванията на Комисията.  

"Винаги съм казвал, дори в предизборната кампания (и държа на обещанията си), че по време на мандата на Комисията България ще излезе от механизма. Имаше доклади, те казват каквото казват, но аз съм убеден, че премиерът, моят приятел Бойко, ще направи всичко, за да отговори на очакванията. Убеден съм, че ще го направи. Така че ще бъде направено.

По време на този мандат България ще излезе от механизма за проверка. Никога не е имало българо-румънска двойка. Всички държави ще бъдат третирани по отделно. Убеден съм, че премиерът и неговото правителство ще направят всичко, за да бъде взето решението по време на мандата на тази Комисия. То (решението) ще бъде взето. Защото обичам българския премиер, който е брат и приятел, сериозен човек, солиден, не смея да кажа, че е като мен", е заявил пред журналисти Юнкер.

По-рано днес министърът на правосъдието Екатерина Захариева заяви, че не вижда нищо драматично в изказването на председателя на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер отпреди няколко дни, че Румъния може да бъде извадена от мониторинговия механизъм преди България. Тя припомни, че през 2012 година, когато докладът за България беше по-добър от румънския, София също е настоявала за разделянето на двете страни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!