Юнкер изпрати на Борисов писмо със сърчице

OFFNews Последна промяна на 24 юли 2015 в 16:28 7856 19

Снимка Facebook

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер изпрати на премиера Бойко Борисов писмо, с което да му благодари за това, че страната ни е подкрепила мостовия заем за Гърция.

Писмото е подписано от Юнкер, като до подписа си той е нарисувал и сърце. То беше публикувано от премиера на страницата му във Фейсбук.

„Извънредно съм ти благодарен, че подкрепи – и с това направи възможно – използването на Европейския стабилизационен механизъм с цел да бъде предоставен краткосрочен мостов кредит на Гърция“, пише Юнкер, като се обръща към Борисов с „Драги Бойко“.

„Твоята намеса беше решаваща и достойна за подражание за осъществяването на един акт на реална европейска солидарност. Благодаря ти от все сърце!“, продължава председателят на ЕК.

„Надявам се много скоро да се видим отново“, пише още Юнкер и се подписва: „С уважение: Жан-Клод“.

След дълги преговори миналата седмица Гърция се договори с кредиторите за трети спасителен план. Страната ще получи 86 млрд. евро в замяна на реформи, които трябва да бъдат осъществени.

За да може обаче Гърция да изплати на Европейската централна банка дължимите 3.5 млрд. евро на 20 юли, се наложи отпускането на спешен мостов заем.

България, заедно с още 8 страни извън еврозоната, беше помолена да участва чрез гаранция за спешния заем. Премиерът Борисов обяви, че ще подкрепим заема, но България няма да дава пари, като имаме уверението и на ЕЦБ за това.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.08 2015 в 02:49

То май започва с -ДРУГАРЮ БОЙКО И ся ко и ние даваме на гърците пари.А на нас що не ни дават ??? гърците са по-богати ;) В еврогеиския най-бедните издържат най-богатите и то без никой да ни е питал искаме ли да сме част от този еврогейски съюз.Кога ще има рефирендум за членството не в фалиралото ЕС което ние най-бедните трябва се да плащаме ???

26.07 2015 в 02:33

Малко сме изненадани.

Мислехме си, че старият люксембургски тарикат си пада по онова нашто младото, дето се увърта около него, а то се оказва, че имал слабост и към премиера.

Само не е ясно - как така едно ЛИЧНО ПИСМО изведнъж се озова в МЕДИИТЕ? Това някакъв ход на пеарките ли е? То пак добре, че европедалите не пращаха на СерГЕЙ подобни писъмца. А може би и да са пращали, като се има предвид каква ЕВРОГЕЙСКА КАРИЕРА направи.

25.07 2015 в 20:37

Баси педераското клубче в което се набутахме.

25.07 2015 в 10:23

Сега разбирам защо ЕС толкова много държи на гей-парадите и гей-браковете.

25.07 2015 в 10:05

06:::::

ОРЕШАРКАТА НЕ СА ГО БРОИЛИ ЗА СЛИВА,НО МУТРАТА ТЕ ПРЕБРОИ И ОСТАНАЛАТА ГМЕЖ СЪЩО ЗА ДА ПЛАТИТЕ ПАРИТЕ КОИТОМУТРАТА ХАРИЗА.И СИ ДОВОЛЕН?БОЖЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ МИЗЕРИЯТА

24.07 2015 в 21:47

А защо OFFNEWS не покаже писмото от Местан до ГъзЪ ?

24.07 2015 в 21:45

EuroBG когато ти пратят спам в пощата че печелиш милион и го получат още 100 човека всички ли печелите или никой?

Не разбра ли, че това е стандартен текст получен от всички премиери и похвалите са по-скоро признак на култура и уважение в тежък за Гърция момент и в нашия случай е преведено на български. Разгледай профилите във фейсбук на другите премиери, които са дали много повече пари от нас(не Бойко сам) и не от тегления кредит, на който плащаме лихва - само Бойко си го е споделил публично. В чужбина хората ще го приемат за жалка рекламка на дребна душица и по-скоро е срамно и негативно, но не и за теб.

PS: Боко също е комунист ти сега ли се роди?

24.07 2015 в 20:36

Цивилизована Европа казва "Благодаря" на една бедна, изнурена, повредена от комунизъм България. Но вместо похвали, троловете сипят отрова .

Каквото човек сам си направи, друг не може да му го направи.

24.07 2015 в 20:27

"Европа ни натиска да признаем гей браковете "-препратка от днешната преса.
Ами,ОК,сърчице. ...щом се харесват младите -честито!

24.07 2015 в 19:58

Само в БГ летвата е толкова ниска, че могат да си правят ефектен ПР чрез статуси във FB с хвърчащи листчета с еднотипен текст за всички премиери.

Някой друг премиер похвали ли се според вас? Явно си имат по-важна работа, с която да градят доверие у обществото, но разбирам Бойчо - след снощи му трябва нещо за замазване на погледите към следите по задника му и наранено румените бузки