Искат оставката на Димитър Дъбов на пленума в неделя

OFFNews 24 октомври 2014 в 12:01 5684 7

Димитър Дъбов, наричан чичо Митко от младите социалисти.

Оставката на зам.-председателя на БСП Димитър Дъбов ще бъде поискана на пленума в неделя от БСП-Габрово.

Това обяви председателят на общинската организация на Столетницата в Габрово и член на Националния й съвет Кристина Сидерова в интервю за БНР.

Срещу "Сивия кардинал", както наричат Дъбов, отдавна тлее недоволство. То се разрасна и след интервюто му за вестник "Преса" от 20 октомври. В него Дъбов казва: "Причината за загубата по-скоро е, че се превърнахме в голяма степен в проевропейска партия".

Сидерова определи като "скандални" и "супер скандални" изказванията на Дъбов пред "Преса", че БСП живее в паралелна реалност, че е загубила изборите, защото е проевропейска партия. Не смятам, че това е близо до логиката, камо ли до истината, коментира Сидерова.

Срещу изказването за проевропейската партия се изказа и социалистът Георги Кадиев, когото Дъбов лично атакува чрез интервюто. Лично бяха споменати още Страхил Ангелов и Кирил Добрев. Дъбов ги определи като "богати младоци" и милионери, които искат да превземат партията. Ангелов също поиска оставката на Дъбов.

Кристина Сидерова припомни, че организацията в Габрово е поискала Кирил Добрев за водач и е постигнала добър резултат на изборите, който социолозите не са очаквали.

"Кирил Добрев е безкрайно откровен човек. Кандидатите от листата на БСП също са много откровени хора. Говорихме откровено с хората. Не сме ги лъгали и не сме се оправдавали. Признавахме си грешките, но и показахме това, което направихме за тази 1 година – макар и малко, но реални неща, добри, направени в икономиката и в социалната политика", твърди социалистката.

Според нея преди да има евентуално партньорство с ГЕРБ по германски модел, партията трябва да направи допитване сред членовете и симпатизантите си, подобно на социалдемократите в Германия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!