Борисов проговори: Мой сътрудник, който не е член на ВСС, ми изпрати СМС-а

Ивайло Анев Последна промяна на 15 януари 2016 в 10:55 9174 20

Мой сътрудник, който не е член на ВСС, ми изпрати СМС-а вчера, обяви премиерът Бойко Борисов в парламента.

Вчера председателят на ВКС Лозан Панов разпространи информация, че членове на ВСС информират премиера Бойко Борисов за това как вървят дебатите по скандала "Яневагейт".

На въпрос защо е отишъл вчера във ВСС без да е канен, Борисов заяви: „Канеха ме и то многократно. По всички сайтове излезе, че етичната комисия на ВСС ще ме кани да ме изслушва по въпросните разговори". По думите му това твърдение се е тиражирало постоянно по медиите. "Аз в телефонен разговор с Панов съм заявил, че съм готов да отида винаги, но те нямат право да ме викат", категоричен беше премиерът. 

„Когато вчера се повдигна отново тази тема, аз станах и отидох и казах всичко, което имах да казвам по темата и си отидох”, поясни още той.

В отговор на въпрос дали е говорил с главният прокурор Сотир Цацаров за „опраскване” на Румяна Ченалова и Владимира Янева, премиерът коментира, че не е. "Вчера пред ВСС, пред всички медии го казах- нито с Панов, нито с Цацаров, нито с Колев, нито, с който и да е било от съвета съм говорил”, категоричен беше премиерът. По думите му той е приел Ченалова на разговор, защото тя го е търсила многократно. „Един единствен път я приех и тя искаше подкрепа от мен. Аз казах, че не мога да й там никаква”, посочи той.

Коментар на редакцията:

Ето го текста на въпросния СМС. В него пише: "Лозан Панов отново предложи да Ви викаме във ВСС по записите за двете каки. Не го приехме".

Две глаголни форми: "викаМЕ" и "приехМЕ" са в първо лице множествено число.

Откъдето възникват два въпроса:

Сътрудниците на Бойко Борисов ли определят какво да приема ВСС и кого да вика?

Или днешното оправдание на премиера рязко се разминава с обективната истина?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.01 2016 в 10:21

Банкянска мутро, я кажи как се купуват и манипулират избори?! Има още потенциал в тази държава, за да не остави да крадете на воля с твойта шайка бандити.

15.01 2016 в 19:48

Уоу - това как ми прилича на лъжите на Клинтън "Не съм правил секс с Моника".
П-И-Н-О-К-И-О!

15.01 2016 в 15:05

Прост премиер - слаба държава - това изразява всичко за Бай Тошо, сезон втори !

15.01 2016 в 15:05

Прост премиер - слаба държава - това изразява всичко за Бай Тошо, сезон втори !

15.01 2016 в 14:18

И цялата драма стана, само защото Бойчето не може да работи със скъпи смартфони.

15.01 2016 в 13:27

Етем ти и държавата, в която премиерът лъже като ученик от прогимназията, понеже нема кой да му държи сметка.

15.01 2016 в 12:27

Ахахаха, тоя колко е тъъъъъъъъп. Малките деца така се оплитат, като се мъчат да лъжат родителите си. Тоя сътрудник що гласува в заседанията на ВСС?

15.01 2016 в 12:06

Много глупав човек! Много! Първо лице множествено число означава ясно, че група (повече от един човек) е правила нещо, в което изпращащият съобщението има участие. Тоест, той не е външен. Освен това "мой сътрудник" означава еднозначно "мой шпионин", с което глупакът затъва още повече.Наистина такъв тъпак рядко може да се види.
И да ви кажа ли... той е наш министър-председател. Може да не ви се вярва, но е така.

15.01 2016 в 12:04

Изводът е един:
Някой или кой подслушва заседанията на ВСС???

15.01 2016 в 11:52

Мда... Ами то проблемът наистина бил много по-сериозен, отколкото си мислех вчера, щом сътрудници на Борисов, а не членовете на ВСС приемат или отхвърлят решенията във Висщия съдебен съвет. СМС-ът беше "Лозан Панов отново предложи да Ви викаме във ВСС по записа за двете каки. Не го приехме." Христо Иванов май е прав, че това не е скандал, а конституционна криза.