Борисов проговори: Мой сътрудник, който не е член на ВСС, ми изпрати СМС-а

Ивайло Анев 15 януари 2016 в 10:55 10100 20

Мой сътрудник, който не е член на ВСС, ми изпрати СМС-а вчера, обяви премиерът Бойко Борисов в парламента.

Вчера председателят на ВКС Лозан Панов разпространи информация, че членове на ВСС информират премиера Бойко Борисов за това как вървят дебатите по скандала "Яневагейт".

На въпрос защо е отишъл вчера във ВСС без да е канен, Борисов заяви: „Канеха ме и то многократно. По всички сайтове излезе, че етичната комисия на ВСС ще ме кани да ме изслушва по въпросните разговори". По думите му това твърдение се е тиражирало постоянно по медиите. "Аз в телефонен разговор с Панов съм заявил, че съм готов да отида винаги, но те нямат право да ме викат", категоричен беше премиерът. 

„Когато вчера се повдигна отново тази тема, аз станах и отидох и казах всичко, което имах да казвам по темата и си отидох”, поясни още той.

В отговор на въпрос дали е говорил с главният прокурор Сотир Цацаров за „опраскване” на Румяна Ченалова и Владимира Янева, премиерът коментира, че не е. "Вчера пред ВСС, пред всички медии го казах- нито с Панов, нито с Цацаров, нито с Колев, нито, с който и да е било от съвета съм говорил”, категоричен беше премиерът. По думите му той е приел Ченалова на разговор, защото тя го е търсила многократно. „Един единствен път я приех и тя искаше подкрепа от мен. Аз казах, че не мога да й там никаква”, посочи той.

Коментар на редакцията:

Ето го текста на въпросния СМС. В него пише: "Лозан Панов отново предложи да Ви викаме във ВСС по записите за двете каки. Не го приехме".

Две глаголни форми: "викаМЕ" и "приехМЕ" са в първо лице множествено число.

Откъдето възникват два въпроса:

Сътрудниците на Бойко Борисов ли определят какво да приема ВСС и кого да вика?

Или днешното оправдание на премиера рязко се разминава с обективната истина?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!