Quantcast

Цацаров: На жените с бурки в Пазарджик са плащали по 120 лева

OFFNews Последна промяна на 15 април 2016 в 20:53 4635 8

Носеното на бурки в Пазарджик е започнало по финансови причини, каза в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров.

Той съобщи, че в началото на разследването в ромската махала в Пазарджик е установено, че се е заплащало по 120 лева на месец, за да се носи такова облекло.

Според Цацаров, това не е традиционният ислям, защото действат икономически стимули - същото се отнасяло и за финансирането на молитвения дом в Пазарджик.

В Закона за изповеданията пише, че молитвените домове на всички изповедания трябва да съответстват на Закона за устройство на територията. В случая могат да се зададат въпросите доколко въобще този храм е законен. И при цялото ми уважение към ръководството на мюсюлманското вероизповедание, някак срамежливо е мълчанието на Главно мюфтийство по този въпрос, каза още главният прокурор, цитиран от агенция Фокус.

Гражданските арести са противозаконни. Никой не може да изземва функциите на държавата, да завързва хора, да се прави на полицай. Всеки, който си позволи да наруши закона, ще бъде преследван и съден, каза Цацаров.

Сотир Цацаров коментира още, че подобни граждански отряди се появяват тогава, когато държавата не е достатъчно силна и не е достатъчно ефективна.

Те се явяват обикновено от ултранационалистически или други подбуди в опит да се изземе функцията на държавата, така се стига до саморазправа. Пораждат се подобни прояви и при битовата престъпност, която я има навсякъде, но на някои места ескалира, уточни главният прокурор.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.04 2016 в 20:43

пари дават за скандали и да подклаждат етническа омраза. Доган си знае работата на всек по порция само робите преебани

16.04 2016 в 12:58

Въпроса е : Каде е Разузнаването и Полицията ?? - спят ли ?? Операцията за пресичане е лесна но защо ли не се вземат мерки ?? -- Просто се хващат парите и като не могат тия пингвини да ги получат 2-3 месеца сами ще хвърлят чаршафите .

16.04 2016 в 01:12

за цел месец 120 лв за еане в гз

страотна анадолска оферта

16.04 2016 в 00:59

"...Носеното на бурки в Пазарджик е започнало по финансови причини, каза в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров.

Той съобщи, че в началото на разследването в ромската махала в Пазарджик е установено, че ежемесечно се е заплащало по 120 лева на месец, за да се носи такова облекло.

Според Цацаров, това не е традиционният ислям, защото действат икономически стимули - същото се отнасяло и за финансирането на молитвения дом в Пазарджик..."

"Здравей,Москва"! Емо от колко години ги разправя тия неща по форумите!?!

"...Носеното на бурки в Пазарджик е започнало..."

Не само е започнало ами и продължава по ФИНАНСОВИ причини!Отстранете "финансистите" и бурките ще изчезнат за минути!Не само те ами и брадите и чалмите и джамиите и всичко!Толкова ли е трудно да се проумее-циганина нищо не е в състояние да го превъзпита...Него го интересува единствено кешака...

16.04 2016 в 00:41

@ OFF PA TIA Има си дума за това и тя е КОМФОРМИЗЪМ. Често срещано явление.... особено на запад!

16.04 2016 в 00:17

120 хубаво да им е честито, щото то кое по-напред мъжа ли да напие, детето ли да облече крадения ток ли да плати.... ама от къде са дошли тия кинти. Пък и са всеки месец....значи 50 мацки по 120 лева по 6 месеца са някаква пачка. Една не лоша кола харизваш, за да обикалят като нинджи....

от къде са дошли кинтите.....ДАНС за какво взимат заплати, ще им мамицата аз....

15.04 2016 в 23:48

Циганин войвода няма. Те са само нагаждачи, фурнаджийски лопати, ветропоказатели. Много е интересно това за гражданските отряди. Ако се създаде граждански отряд за събиране на боклук, от телевизията и всички важни клечки ще гледат да яхнат инициативата и да се снимат и благодарят на гражданския отряд с думите - Вие сте за пример. Държавата, тва сме ние! - Но ако някой граждански отряд хване нелегални емигранти, за да изглеждаме в тон с евротолерасткият дух на простотия и цинизъм, веднага ще ги осъдим и разпнем... Това е върховно лицемерие!