И АБВ поиска задължително гласуване

Ивайло Анев 25 август 2014 в 19:13 3848 2

Трендафил Величков (в средата).

"Във времена на тежка перманентна политическа криза гласуването трябва да бъде задължително и това е единственото лекарство за нормализиране на политическата ситуация в страната", това заяви днес водачът на на листата на АБВ в Кърджали Трендафил Величков.

Той заяви още, че с участието си иска да покаже, че в Кърджали има алтернатива и шанс за промяна на политическия монопол. Според Величков този регион е приоритетен за АБВ, защото се смята от години отреден на една политическа сила.

Според Величков него проблемите и в Източните Родопи, както в цялата държава, са много, но сред най-важните и в този регион са тоталното отсъствие на държава в смисъл на държавност, гнилостта на политическия модел, позволяващ съществуването на политически монополи в целия спектър и националния проблем.

„В момента върви покупко - продажба на гласове в цялата страна. Ако държавата си е на мястото и МВР съвестно изпълнява функциите си, около 40-50% от големите дилъри трябва да са вече в следствието", заяви водачът на листата на АБВ в Кърджали.

Той подчерта, че купените гласове обикновено водят до управление на статуквото, без значение от кой спектър е. „При добра воля този проблем може да бъде решен. Очакваме служебното правителство да направи всичко възможно и да ограничи тази порочна практика, за да се гарантира честен вот".

На пресконференцията бяха представени и останалите 9 в листата на АБВ. В нея има само двама, както те сами се определиха – обременени с политически опит и членство в партии.

Това са 10-ят в листата Ангел Коджаманов и 4-ят – доц. Дора Щерева. Всички останали са млади в политиката лица, необвързани досега с политически партии. Двама от тях са бивши директори на ОД на МВР в Кърджали – адвокат Димитър Шереметев и Стефан Ангелов.

„Листата, която ви представяме, е доказателство, че ПП АБВ не просто декларира, че ще даде път на младите хора в активна възраст, а го прави на практика”, заяви доц. Дора Щерева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!