Христо Иванов: Българската игра на тронове е игра на табуретки

ОFFNews Последна промяна на 09 април 2015 в 17:43 1746 1

Христо Иванов.

Снимка БГНЕС

Христо Иванов.

"Вместо игра на тронове правим игра на табуретки", заяви пред bTV правосъдният министър Христо Иванов, като добави, че това се дължи на изключителната персонализация в родната политика.

Той изтъкна, че не му е станало ясно как пълномощията за спиране или разваляне на сделки, които биха имали главният прокурор или финансовият министър, може да имат отношение към продажбата на БТК, след като тя е станала в друга държава.

„Това да имаме една прокуратура, която се занимава само с основната си функция, е изключително важна част от реформата”, подчерта Иванов. 

Иванов не мисли, че напускането на работната група по съдебната реформа от страна на прокуратурата е голям проблем.

Министърът каза, че работи добре с прокуратурата и главния прокурор и отрече правителството да бламира действията и предложенията му за съдебната реформа.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.04 2015 в 23:58

Ехаааа имало един политик дето се е сетил че с тия офшорки да се насерем, нищо не можем да направим....то няма фирма значима в България, дето да не се притежава от някоя извън България. Някой са си клонове на западни фирми, други през офшорки.

Питаме защо. Ами отговора е прост - защото в България няма съд и правова държава и бизнеса предпочита да работи по правилата на чужди държави, дето имат нормално право и нормална съдебна система. Държави дето не може някой по пълен човек с инициали 10 да дойде и да ти каже че иска твоите фирми, щото по му харесват от неговите.....дето правителството не се опитва да овладее определени бизнес сегменти използвайки прокуратура, данъчни и каквото друго има като арсенал. Държави където съда се занимава с неща различни от крадене на фирми....