Христо Бисеров на разпит в петък

OFFNews Последна промяна на 14 ноември 2013 в 07:40 5115 7

Христо Бисеров. Снимка: БГНЕС
Христо Бисеров. Снимка: БГНЕС

 

Бившият зам.-шеф на парламента Христо Бисеров ще бъде разпитан в петък в столичното следствие по делото срещу него за пране на пари, данъчни престъпления и подаване на невери данни в Сметната палата.

Бившият депутат и зам.председател на ДПС е бил призован да се яви след няколко неуспешни опита да му бъде връчена призовка в дома му на софийската улица "Хан Омуртаг", съобщава в. "24 часа". Бисеров вече е упълномощил двама адвокати да го защитават. Вчера те са били на предварителен разговор в следствието, където са депозирали пълномощни от своя клиент. Определена е и резервна дата за разпита в понеделник.

 Предишните дни адвокатите на няколко пъти отказали да получат призовката на Бисеров, тъй като нямали официален документ, че са ангажирани с делото.

 Прокуратурата заведе дело срещу Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков миналата седмица, няколко дни след като Бисеров обяви, че напуска парламента и партията си без да даде обяснение.

Стана ясно, че разследването е заради засечени парични преводи на Бисеров и доведения му син към сметки в Македония и Швейцария, а оттам - към офшорни дружества. Проследени са три банкови превода за около 400 000 евро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови