Група "Пет" решава проблема с каруците в София

Витков: Запазихме една девственост за 100 дни в СОС

OFFNews 22 февруари 2016 в 13:45 3618 3

Снимка Архив

Група "Пет" запази една девственост в Столичния общински съвет. Ухажвани сме от всички останали групи, но ние не искаме да се прегръщаме и целуваме никого.

Така обобщи първите 100 дни в СОС председателят на"Глас Народен" Светльо Витков за група "Пет" на работна закуска с журналисти и експерти. В нея влизат общинските съветници от "Глас Народен" – Витков и Венци Мицов, от "Движение 21" - Симеон Славчев и Стоян Александров, и от "Зелените" – Иван Велков.

Пет са и основните приоритети на групата -достъпна градска среда, интегриран градски транспорт, "Зелена София", прозрачна и дигитална община, развитие на културни проекти. 

Общо бе мнението, че в Столична община се работи "мудно, консервативно и с много обсъждания". Витков подчерта, че е абсурдно все още докладите да се раздават на хартиен носител. Венци Мицов уточни, че скоро ще има електронна система на читалищата на територията на СО.

Славчев изтъкна, че по предложение на група "Пет" е създадена работна група, която да промени наредбата за движение и да реши проблема с каруците в София. 

Иван Велков подчерта, че основната работа на съветниците не в залата, а в подготовката за предложения и решения, които отнемат месеци. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!