"Гражданско присъствие" пред парламента за закона за Черноморието

Юлиан Христов 29 април 2014 в 08:16 2863 0

Протест на еколози срещу Закона за горите, който успя да промени закона.

Еколози се събират днес пред парламента на "гражданско присъствие", докато депутатите ще обсъждат и гласуват промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

Протестът е под наслов "Парламентът под око! Гражданско присъствие за спасяване на Черноморието" и е обявен за 12 ч. до 19 ч. Депутатите започват работа в 13 ч., като имат три точки в дневния ред - законът, касаещ Черноморието, е втора точка.

Еколозите настояват за промени, които ще спрат застрояването на плажната ивица и няма да позволяват занапред казуси като "Карадере". 

Текстовете, които те предложиха на депутатите, забраняват строителство в онези територии от зони А и Б на Черноморското крайбрежие, които съвпадат със защитени зони от екомрежата "Натура".

Тези текстове обаче бяха отхвърлени от парламентарните комисии по регионално развитие и околна среда. Промените, които се готвят да гласуват депутатите, касаят предимно концесиите на плажната ивица.

Това не кореспондира с предизборните обещания на лидера на БСП Сергей Станишев, че няма да позволи застрояване на Черноморското крайбрежие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови