Реформаторите сезираха Цацаров за нарушения в проекта за Карадере

OFFNews 31 март 2014 в 12:22 2726 1

Реформаторски блок

Снимка Пресцентър РБ

Реформаторският блок внесе сигнал до Софийска градска прокуратура заради подписания от Министерски съвет меморандум с инвеститорите за Карадере.

От Блока искат прокуратурата да извърши проверка и да установи дали има административно нарушение или престъпление при предлагането на „Мадара Юръп“ за инвеститори и при самото подписване на меморандума.

Дясното обединение се позовава на "Закона за икономическите и финансовите взаимоотношения с дружества, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим и техните действителни собственици“, по-известен като Закона за офшорките, изготвен от Делян Пеевски и Йордан Цонев. Текст в закона гласи, че офшорките могат да кандидатстват за статут на приоритетен инвестиционен проект, само ако преди това са вписали в Търговския регистър фактическите си собственици.

Според Реформаторите меморандумът е сключен в нарушение с разпоредбите, тъй като собствениците във фирмата-инвеститор за Карадере „Мадара Юръп“ АД е вписала собствениците си едва пет дни след решението на Министерски съвет.

От Блока настояват и за оставката на енергийния министър Драгомир Стойнев, заради това че именно той е предложил „Мадара Юръп“ АД за инвеститор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!