Говорителят на ЦИК: Комисията може да продължи да работи и след края на мандата

OFFNews 07 февруари 2019 в 13:27 4618 0

Централната избирателна комисия може да продължи да работи и след изтичане на мандата й.

На интернет страницата на ЦИК вече има раздел за евроизборите през май. Заедно с бюрото на Европейския парламент в България правим разяснителни кампании за изборите, заяви говорителят на ЦИК Камелия Нейкова. 

ЦИК е дала своите препоръки по предложенията за промени в Изборния кодекс, за които е била питана, допълни Александър Андреев, член и говорител на ЦИК. Сред тези въпроси са машинното и дистанционното електронно гласуване, което пък трябва да се съгласува със системата за електронната идентификация на хората, обясни той. 
В момента ЦИК подготвя техническо задание за машинно гласуване, но е важно какви ще са промените в Изборния кодекс. Неведнъж ни се е случвало да има промени в изборното законодателство в последния момент. Би било по-добре промените в ИК да се приемат по-рано, за да може да се решат чисто организационните въпроси около изборите, каза Камелия Нейкова, цитирана от БТА. 

По случай Световния ден на изборите, Централната избирателна комисия организира днес Ден на отворените врати и проведе открито заседание.

Световният ден на изборите се отбелязва за 14-та поредна година през първия четвъртък на февруари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови